Çat, Akpınar ve Divle köylerine ziyaret

Çat, Akpınar ve Divle köylerine ziyaret

Ziyaretler kapsamında 04 Kasım 2018 Pazar sabahı Erdemli - Ayrancı arasındaki Cocak Deresi mevkiinde yer alan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne bağlı parkta doğa yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüş programına; Vali Fahri Meral’in yanı sıra eşi Zehra Meral, Ayrancı Kaymakamı Mehmet Göze, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar ve Ayrancı İl Genel Meclis Üyeleri Şuayip Önemli ve Sebaheddin Aksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ali Yener Terlemez, Akpınar, Yarıkkuyu, Berendi, Çat, Buğdaylı, Büyükkoraş köyleri muhtarları ile Pınarkaya ve Melikli köyleri eski muhtarları eşlik etti.
 
Vali Meral’in köy ziyaretleri Çat köyü ile başladı. Çat köyü muhtarı Hayri Gözeller tarafından karşılanan Vali Meral, muhtar Gözeller’den köyün sosyo - ekonomik durumu ve köyde yapılan yatırımlar hakkında bilgiler aldıktan sonra vatandaşlarla da bir süre sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi.
 
Köy ziyaret programına Akpınar köyü ile devam eden Vali Meral, köy muhtarı Ahmet Yakışıklı’dan köyün genel durumu ve yapılan yatırımlar hakkında bilgiler aldı. Köyde bir araya geldiği vatandaşlarla bir süre sohbet ederek sorunlarını dinleyen Vali Meral, daha sonra köyün en yaşlısı konumundaki Azize Teyzeyle bir süre sohbet etti ve sorunlarını dinledi. Azize Teyzeyle geçmişe dair hoş bir sohbet gerçekleştirerek sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni eden Vali Meral, ziyaretin ardından aynı köyde yaşayan Halil Küçüktülü adlı bir vatandaşın nişan merasimine katılarak hayırlı olsun temennisinde bulundu.
 
İlçenin en önemli gelir kaynağı olan ve bu yıl coğrafi işaret belgesi alarak kalite standardı tescillenen Divle Obruk Peynirinin muhafaza edildiği mağarayı gezerek incelemelerde bulunan Vali Meral, burada Divle Peynirinin oluşumu ve muhafaza edildiği mağara hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
 
Vali Fahri Meral’in Ayrancı ilçesi ziyaretlerine eşi Zehra Meral, İlçe Kaymakamı Mehmet Göze, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, Ayrancı İl Genel Meclis Üyeleri Şuayip Önemli ve Sebaheddin Aksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ali Yener Terlemez ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

Çat, Akpınar ve Divle köylerine ziyaret

Çat, Akpınar ve Divle köylerine ziyaret

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber