Çelikel Ailesinin Acı Günü

Çelikel Ailesinin Acı Günü

Aslen Karamanlı olup ticaret ve siyaset alanında çalışmaları olan Murteza Çelikel hayatını kaybetti.

Aslen Karaman'ın Ayrancı ilçesinde olup STK çalışmaları, siyaset ve iş dünyasındaki çalışmaları ile tanınan Murtaza Çelikel Hayatını kaybetti.

Çelikel’in vefatını CHP’li Engin Özkoç Twitter hesabından duyurdu.

Özkoç, “İş, ekonomi ve siyaset dünyasının tanınmış isimlerinden Murtaza Çelikel'i yitirdik. Büyük mücadelesi biz tanıklık edenlerin zihinlerinde ve kısa zaman önce yazılan biyografik kitabın satırlarında saklı. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınları ve sevenlerine baş sağlığı dilerim” ifadelerini kullandı. Kaynak: Ünlü iş insanı ve siyasetçi Murtaza Çelikel hayatını kaybetti 

İsmail Atakan Ünver'in Mesajı;

Siyaset ve iş dünyasının duayen ismi, Türkiye sevdalısı Karaman-Ayrancılı hemşehrimiz, önceki Adalet Bakanı ve ÇYDD Genel Başkanı Prof. Aysel Çelikel'in eşi, PM Üyemiz Ayşe Eser Danışoğlu'nun babası MURTAZA ÇELİKEL'i İstanbul'da kaybettik.

Ruhu şad, mekanı cennet; Çelikel ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun.

Allah rahmet eylesin.

Suat Yıldırım’ın Çelikel'in vefatına ilişkin paylaşımı;

Yaşamının son günlerine kadar ömrü boyunca ; Ayrımcılık yapmadan insan sevgisiyle,

ülke sorunları için çaba gösteren herkesi kucaklayan espirili insan; Hukukçu ,sanayici ,Kıbrıs barış hareketi evinde idare edilecek derecede siyaset ve vatan meseleleri içinde olan;

Bir hafta öncesinde ülkenin geleceği için bizlere dahi uyarı ve yol gösteren ; Karaman lı değerli büyüğümüz

Murtaza Çelikel Vefat etmiştir .

Cenaze gün ve zamanı şu anda belirlenmemiştir. Ülkemizin hepimizin başı sağ olsun. Yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.

Mevlüt Akgün'ün Çelikel'in vefatına ilişkin paylaşımı;

Buram buram memleket sevdası kokan,dost gönüllü,sevecen,hoşgörülü bir insan aramızdan ayrıldı.Hukukçu,sanayici,pekçok alanda başarılı işlere imza atan,aslen Ayrancı ilçemizden ,İstanbul da ikamet eden,kendisini tanımaktan onur duyduğum Murtaza Çelikel abimizin vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım.Allah rahmet eylesin.Başta eşi Hukuk Fakültesinden hocam Aysel Çelikel hanımefendi olmak üzere tüm yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.Kabri Nur,mekanı cennet olsun..

Prof. Dr. Aysel Çelikel’in eşi olan iş, ekonomi ve politika insanı hemşerimiz Murtaze Çelikel’in cenazesinin 05 Ağustos 2020 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Levent Camii’nden kaldırılacağı bilgi edinildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber