CHP Heyetinden Esnaf Odalarına Ziyaret

CHP Heyetinden Esnaf Odalarına Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, CHP İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı ile birlikte, pandemi sürecinde ekonomik olarak büyük zarar gören esnaf temsilcilerini ziyaret etti.

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı ile birlikte Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ile bağlı Kahveciler, Büfeciler ve Kantinciler Odası, Berber ve Kuaförler Odası, Pastacılar-Fırıncılar ve Lokantacılar Odasını ziyaret etti. Gündemde esnafın pandemi sürecinde yaşadığı ve devam eden sıkıntıları yer alırken oda başkanları ile gerçekleştirilen görüşmelerde bu sorunların çözüm yolları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Chp Esnafın Yanında

Ünver, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin en çok esnafı etkilediğini belirterek; Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaşanan tüm sorunları yakından takip ettiğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, esnaflara yönelik; "Orta direk esnaftır. Orta direk yıkılırsa çadır çöker. O çadırın orta direğini çöktürmemek lazım. O nedenle ben de bütün arkadaşlarım da Mecliste bulunan bütün CHP milletvekilleri de sizin yanınızda." sözlerini hatırlatan Milletvekili Ünver; “Yaşanan tüm sorun ve sıkıntılara karşı yalnızca uyarıda bulunmuyoruz, öneri de getiriyoruz. Fakat iktidar, tüm bunlara kulak tıkıyor.” dedi.

Krediler Sorunları Çözmedi, Erteledi

Gerçekleştirdiği ziyaretler hakkında değerlendirme yapan Ünver, pandemi süreci nedeniyle ağır yara alan esnafın ciddi şekilde desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Kahveciler, büfe ve kantin işletmeleri, okul servisçi esnafı, lokantacılar gibi esnaf gruplarının yaşadığı sıkıntıların devam etmekte olduğunu ve bu sorunlara çözüm üretilmesi gerektiğini dile getiren Ünver; “Başta bu gruplar olmak üzere ekonomik sıkıntıdaki esnafa hibe nakit desteği sağlanmalı, ertelenen borçlar ve kredi ödeme gününün yaklaşması ile daha da büyüyecek krizin önüne bu şekilde geçilmelidir. İktidarın ekonomik krize çözüm diye sunduğu kredi imkanı, sorunları daha da büyüterek ertelemektedir.” diye konuştu.

Borçlar Nasıl Ödenecek?

Ünver sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Kirasını dahi ödemekte zorlanan esnafın, pandemi süreci ile birlikte etkisi daha da artan ekonomik darboğazdan bir an olsun kurtulmak için çektiği kredilerin öteleme tarihinin bitmesi yakındır. Normalleşme sürecinin de derman olmadığı esnafımız bu borçları nasıl ödeyecek? Bunun hesabını yapmayanlar, muhalefetin destek çağrılarını iktidar ortağı ile birlikte kabul etmeyenler geçici çözümlerle esnafın derdine derman olamazlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak esnaf ve vatandaşımızın yaşadığı sorunların farkındayız. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da esnafımızın yanında olup taleplerine sözcülük etmeye ve bir an önce çözüm üretilebilmesi için çaba sarf etmeye devam edeceğiz.”

Ünver, gerçekleştirdiği ziyaretler ile ilgili son olarak; "Bizlere ev sahipliği yapan KESOB Başkanı Bayram Uysal ile bağlı odaların başkanları Fatih Elitok, Selahattin Pekoğlu, Alaattin Divleli, Şuayip Dik, Cemal Özbay, Cemalettin Canuylasi ve Bülent Ergen'e teşekkür ederim." dedi.

02-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber