CHP Karaman İl Teşkilatından Köy Ziyaretleri

CHP Karaman İl Teşkilatından Köy Ziyaretleri

CHP Karaman teşkilatı köy ziyaretleri hakkında açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı tarafından yapılan ziyaretlerle ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada;

"Karaman'da hafta sonunda etkisini gösteren dolu yağışından birçok köyümüz olumsuz şekilde etkilenmiştir. Bütün çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Son yıllarda üretim odaklı tarım politikası yerine ithalat odaklı bir tarım politikasının tercih ediliyor olması ile zor durumlar yaşayan Türk çiftçisi bu yıl da tüm Dünya’yı etkisi altına alan covid-19 virüsü sebebiyle olağanüstü zor şartlarda üretim yapmaya çalışırken, doğal bir afet sonucu çok daha zor bir durumla karşı karşıya kalmıştır.

Dolu yağışı elbette doğa olayıdır ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir ve üreticisinin yanında olmalıdır. Karaman bu doğal afet sebebiyle acilen afet bölgesi ilan edilerek zor şartlar altında üretim yapıp, ülke ekonomisine katkı vermeye çalışan çiftçi kardeşlerimizin zararları devletimiz tarafından karşılanmalıdır. 
Dolu yağışının etkili olduğu köylerimizi ziyaret ettik.

Çiftçimiz dertli, ciddi borç yükünün altında üretim yapmaya çalışırken bir de böyle bir afetle karşı karşıya kalmak üreticimizin belini bükmüştür. Birçok tarlamız maalesef sigortalı değildir. Bu çiftçimizin umursamazlığından kaynaklanmamaktadır, sigorta bedellerinin yüksek olması ve sigorta şirketlerinin bu tip durumlarda kendilerini haklı çıkarır şekilde zararların tespitini gerçeklik payından uzak olarak belirlemeleri sonucu çiftçimizin zararının karşılanmamasından kaynaklanmaktadır.

Yıllardır tarım politikalarının yetersizliğinden bahsetmekteyiz. Milli üretim anlayışına sahip, yandaşın değil üretenin yanında olan bir tarım politikasını benimsememiz gerekmektedir. Çiftçimiz en büyük gider kalemleri olan mazotu ve elektiriği daha ucuza kullanmalıdır, ithal tohum sevdasından vazgeçilip tarım ülkesi olan Türkiye’mizin kendi milli tohumu ile tarım yapılmalıdır. Bunun için de her şartta Karaman çiftçimizin sesi olmaya devam edeceğiz." denildi.

chp karamanchp karamanimg-20200613-wa0014.jpg
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber