CHP Karaman Milletvekili Az Zamanda Çok Yol Aldı

CHP Karaman Milletvekili Az Zamanda Çok Yol Aldı

Avukat vekil Av. İsmail Atakan Ünver yerel sorunları mecliste gündeme getirerek dikkatleri çekti

Son yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçimi ile Karaman’dan meclise giren Av. İsmail Atakan Ünver yerel sorunları meclis kürsüsünden ve komisyon koltuklarından seslendirmeye devam ediyor.

İşte Ünver’in son konuşması;

Tarım Ve Orman Bakanı’na Çiftçimizin Ve Hayvan Yetiştiricilerimizin Taleplerini İlettim
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda oturumu yapılan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde tarım sektöründe yaşanan sıkıntıları ve TMO'nun emanet aldığı mısırı depolardan çıkarttığını, mısır alımı yapmadığını ve mısır fiyatının 800-850 ton/TL'ye düştüğünü, Karaman'ın sulanabilecek nitelikteki arazilerinin %43'ünün sulanabildiğini, %57'sinin halen sulanmasının becerilemediğini anlatarak Tarım ve Orman Bakanı'na şu 3 soruyu sordum:
1- Bakanlık olarak su ihtiyacını çözemediğiniz Konya-Karaman Ovası'nda çok su tüketen mısır ekilişini azaltmak adına suya daha az ihtiyaç duyan buğday, arpa ve aspir gibi bitkilere bölgeye özel destek vermeyi ve bunların yıllardır aynı kalan fiyatlarının artırılmasını sağlamayı düşünüyor musunuz?
2- Dört yıldır aynı kalan ve 25 TL olan anaç koyun, keçi desteğini ve yine dört yıldır aynı kalan ve 5 bin TL olan çoban desteğini artırmayı düşünüyor musunuz?
3- Küçükbaş hayvan popülasyonunu artırmak için kesime gönderilmeyen dişi kuzu ve oğlakları desteklemeyi düşünüyor musunuz?”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber