CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver Termik Santral İstemiyoruz Dedi

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver Termik Santral İstemiyoruz Dedi

CHP Karaman Milletvekili Av.İsmail Atakan Ünver:"Akçaşehir,Ayrancı,Karapınar ve Ereğli'de Termik Santral İstemiyoruz".dedi.

Mecliste söylediği sözlerle dikkat çeken CHP Karaman Milletvekili Av.İsmail Atakan Ünver: "Karaman/Ermenek’te dağların altındaki kömürü çıkaramıyorsunuz ama Karaman/Merkez Akçaşehir Beldesi ve Ayrancı İlçesi/Ambar ve Kavuklar Köyleri ile Konya’nın Karapınar ve Ereğli ilçesini kapsayan sahada, Konya Ovası’nın göbeğinde, tarım arazilerinin ortasında henüz olgunlaşmamış linyit rezervini çıkarıp, hem de yanı başına bir de termik santral kondurmayı düşünüyorsunuz. Bu toprağa vefasızlık, havaya-suya vefasızlık, dahası insana vefasızlıktır."dedi.

Konuşmasını şu sözlerle sonlandıran Ünver;

Önce buğdayımızı-arpamızı aldınız,
Sonra suyumuzu aldınız,
Şimdi topraklarımıza göz dikiyorsunuz.
Toprağımızı verirsek, sonra sağlığımızı ve canımızı alacaksınız,
Biz de vermeyeceğiz, vermeyeceğiz, vermeyeceğiz…"diye konuşmasını sonlandırdı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber