CHP Karaman Milletvekili Ünver'den AK Partiye Abonelik Eleştirisi

CHP Karaman Milletvekili Ünver'den AK Partiye Abonelik Eleştirisi

Av. İsmail Atakan Ünver "AKP zengine dost, biz gariban vatandaşa dostuz"

TBMM’de dün yapılan görüşmelerde; vatandaşın abonelik sözleşmelerinden kaynaklanan borçlarına haciz yollarını düzenleyen kanun teklifi görüşüldü.

Duruma ilişkin görüşlerini paylaşan CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver;

"Emeklilikte yaşa takılanları, ay sonunu getiremeyen asgari ücretliyi, işsiz milyonları, her türlü toplumsal olayı görmezden gelip; bütün önerilerimizi reddeden AKP, vatandaşın ödeyemediği borçları haciz etmenin yollarını düzenledi. Buna karşı bir çift sözümüz vardı, meclis kürsüsünden dile getirdik:

“Bu kanun takip hukukunu karma karışık hâle getireceği gibi şirketler açısından vatandaşı faka bastırmaya müsait düzenlemeler de içermektedir. Kanun, vatandaşı zaten güçsüz olduğu büyük şirketler karşısında daha da güçsüz ve korumasız kılacaktır. Vatandaşın, tüketicinin hakkını gözetmeyen, korumayan bu kanun teklifi bu hâliyle yanlıştır.

Siz, sakın ha, uyarılarımızı dikkate almayın! Abonelik hizmeti sağlayan büyük şirketlerin hakkını, hukukunu savunmaya, kollamaya devam edin!

Biz de sizin, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan ekonomi politikalarınız altında ezildiği için elektrik faturasını, su faturasını, doğal gaz faturasını, telefon faturasını ödeyemeyen sade vatandaşın hakkını, hukukunu savunmaya, korumaya devam edelim.” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber