CHP Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver Ayrancı İçin Konuştu

CHP Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver Ayrancı İçin Konuştu

Karaman CHP Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver Ayrancı bölgesinde basan sular ile ilgili konuştu.

TBMM'de, Karamanın Ayrancı ilçesinde baraj kaynaklı su baskınlarından etkilenen köylerin afet kapsamına alınmasını isteyen, Karaman CHP Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver şu sözleri söyledi:

"Karaman'ın da içinde bulunduğu Konya Ovası'nda kuruyan göllerden birisi olan Akgöl'ü, Ayrancı ve Ereğli barajları beslemektedir. Bu yıl bölgede yağışların bol olması nedeniyle Ayrancı Barajı dolmuş ve birçok yılda olduğu gibi su salınmaya başlanmıştır.

Ne var ki bu yıl suyun fazla olması ve Akgöl'e su taşıyan kanalların ve derenin yıllardır ıslah edilmemesi sebebiyle başta Ambar ve Kale köylerimiz olmak üzere Ayrancı bölgemizdeki arazileri su basmıştır.

Tarım ve Orman Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü ve Karaman Valiliği başta olmak üzere ilgili ve yetkililerden bölge insanımızın uğradığı zararlara duyarsız kalınmayarak bölgenin afet kapsamına alınmasını, köylerimizin ve çiftçimizin zararlarının karşılanmasını, ayrıca, bugüne kadar yapılmayan, bölgedeki dere ve kanal ıslahı çalışmalarının programa alınarak yapılmasını ve önümüzdeki yıllarda da aynı şekilde taşkın ve zararların yaşanmasının önüne geçilmesini talep ediyorum."diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber