CHP'li Vekilden EYT Çıkışı

CHP'li Vekilden EYT Çıkışı

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver Meclis gündeminde EYT'yi konuştu

'DEVLET EMEKLİ ETME SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMİYOR!' 

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, emeklilikte yaşa takılan vatandaşların sesi oldu. EYT’lilerin mağduriyetine dikkat çeken Ünver, Cumhur İttifakı’nın bu vatandaşları bir kez daha görmezden geldiğini ifade etti. Cumhur İttifakı’nın bu mağduriyeti anlamak istemediğini dile getiren Ünver; “EYT dediğimiz yurttaşlarımız, sosyal güvenlik anlamında devlete karşı olan sorumluluklarını tamamıyla yerine getirmiştir ancak devlet kendi üzerine düşen sorumluluğu, yani onları emekli etme sorumluluğunu, yerine getirmemektedir.” dedi.

'FAZLA PRİM ALMAK DEVLETE YAKIŞMAZ'

Konuşmasına örnek vererek devam eden Ünver; “Mesela, 1991 yılında 18 yaşındayken sigortalı olan bir BAĞ-KUR'lu, yirmi beş yıl ve 9 bin gün üzerinden 2016 yılında emekli olacakken, bugünkü sistem nedeniyle 53 yaşını beklemek zorunda kalmıştır. Bu vatandaşımızın 1973 doğumlu olduğunu varsayarsak, on yıl bekleyecek ancak 2026 yılında emekli olabilecektir, eğer çalışıyorsa da on yıl yani 3.600 gün fazladan prim ödeyecektir. Zorla, olması gerekenden fazla prim almak devlete yakışmaz.” diye konuştu.

'HERKES HAKKINI ALACAK!'

Cumhurbaşkanı’nın EYT’liler hakkında “Emekli olacaklar, sonra çalışmaya devam edecekler.” şeklindeki sözlerini hatırlatan Ünver konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Aynı Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz günlerde çıkardığı bir kararnameyle, atadığı bakanların emekli aylıklarıyla birlikte bakan maaşı almalarını sağladı. Vatandaşa çok görülen emekliyken çalışma hâli, bakanlar için olabilir görüldü. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu! Danışmanlara, bakanlara gelince şapır şupur, vatandaşa gelince yarabbi şükür. Yok öyle yağma, herkes hakkını alacak.

'SIRÇA SARAYLARINIZDAN ÇIKIN'

CHP olarak, her koşulda EYT’li yurttaşların yanlarında olduklarını ifade Ünver, iktidarın milletten koptuğunu söyleyerek TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmayı şöyle sonlandırdı: “İktidar öyle bir kibir içinde ki ne EYT'nin ne de bir başkasının derdini anlıyor. Millet geçim derdinde, millet kan ağlıyor. Sırça saraylarınızdan çıkın, millete bir bakın hâli nice. Siz milleti böyle görmezden geldikçe, ‘Rabbena, hep bana, hep yandaşıma.’ dedikçe, mağdurlar, mazlumlar size ah ettikçe, unutmayın, ah alanda kalmaz kimsenin hakkı ve gün olur, mazlumun ahı indirir şahı.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber