'Çiftçinin Geleceği Sat Kurtul ile Değil Kur Kurtar ile Kurtulur'

'Çiftçinin Geleceği Sat Kurtul ile Değil Kur Kurtar ile Kurtulur'

Başkan Konuk startı Karkın’dan verdi. Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi 65. Seçimli Genel Kurul Çalışmalarını Karkın’dan başlatan Recep Konuk burada çiftçilere hitap etti.

Karkın Düğün Salonunda yapılan toplantıya katılım çok yoğundu.

Tıklım tıklım salonu dolduran üreticilere seslenen Başkan Recep Konuk 16 Eylül’de yapılacak Genel Kurula kooperatif üyesi bütün üreticilerin eksiksiz katılmasını ve Konya Şeker’e, Torku markasına sahip çıkmalarını istedi.

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 65. Seçimli Olağan Genel Kurulu için startı Çumra Karkın’da verdi. Karkın Düğün salonunda yapılan toplantıya bölge çiftçilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Coşkulu bir kalabalığa seslenen Başkan Recep Konuk yoğun katılım için de Karkınlılara teşekkür etti.

Aday olmak istemediğini, koltuklara yapışıp kalmanın doğru olmadığını, kendisi hayattayken Konya Şeker’in Recep Konuk olmadan da gittiğini görmek istediğini ifade eden Başkan Recep Konuk ama gördük ki buna üretici hazır değil, Konya hazır değil, ülkemizi yönetme sorumluluğu taşıyanlar da risklerden endişeli, şimdi tekrar aday olmaya karar verdik. Ama bu kararı birlikte verdik” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİ BİZİ İSTEDİ DİYE DEVAM EDİYORUZ

Aklın ah çekmek için değil düşünüp tedbir almak için var olduğuna işaret eden Başkan Recep Konuk, “Ben düşünmekle kalmadım. Konuştum. Danıştım. Dinledim. Özellikle üretici kardeşlerim başta olmak üzere bu kurumla ilgili samimi bir duruş sergileyen herkesin haklı kaygılarını, endişelerini, isteklerini, ikazlarını bir kefeye, kendi kararımı ve bu karardaki samimi niyeti yani yaşarken bu kurumun bensiz de yürüdüğünü görme arzumu bir kefeye koydum. Zaman problemini hiç düşünmedim. Onun için kişisel konforumdan da kişisel kariyerimden de zaten fedakârlık etme konusunda bir problemim hiç olmadı.

Terazinin bir tarafının diğer tarafa ağır basmasını sağlayan ise şu oldu;

İsmini verebilirim ama vermeyeyim, Seydişehir’den bir kardeşim telefon etti, tarla kiralamıştım önümüzdeki yıl için patates ekecektim, parasının bir kısmını da ödemiştim sen gidersen ektirmezler, patates elde kalır diye icardan vaz geçtim, mutlu musun Başkan diye sitem etti.

Yine ismini verebilirim ama vermeyeceğim. Altınekin’den bir üretici kardeşim tarlada işler büyüyecek diye traktörünü büyütme kararı almış traktörünü değiştirmiş, borçlanmış, taksitlerinin birkaçını da ödemiş. Traktörüyle fabrikanın kapısına dayandı. Ben şimdi bunu ne yapacağım diye sordu.

Yine ismini verebilirim ama vermeyeceğim. Çumra’dan beli iki büklüm 70’lerini geçmiş bir amcamız geldi. Sen gidersen hanemiz yine viran olur diye gözyaşı döktü.

Daha onlarca örnek sayabilirim. Hayatını çiftçinin ekmeğini büyütmeye vakfetmiş biri olarak ben traktörünü büyüten kardeşimin de, daha çok üretmek için tarla kiralayan hemşehrimin de sorularına verecek cevap bulamadım ter bastı o terler kefenin bir tarafına aktı. Konya Şeker’in kuruluşundan bugüne kadar bütün tarihine şahitlik etmiş yorgun gözlerden damlayan gözyaşları da o kefede birikti ve terazinin diğer tarafı yani bana müsaade dememe rağmen müsaade yok diyenlerin tarafı ağır bastı” dedi.

 

 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber