Çirkin Saldırıya Ortak Kınama

Çirkin Saldırıya Ortak Kınama

Karaman'da yaşanan çirkin olay hakkında ortak açıklama.

Yapılan yazılı açıklamada;

"11 AĞUSTOS 2022 Perşembe gecesi yaşanan elim olayda saldırıya uğrayan Deva Partisi İl Başkanı Mustafa Burak Demirer ve gazeteci Hüseyin Ölger’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Hz. Mevlana’nın hoşgörüsü ve Yunus Emre’nin sevgisini öne çıkartmaya çaba gösterdiğimiz şehrimizde bu tür bir olayın olması kabul edilemezdir. Bu olay, ilimizde yıllardır sürmekte olan siyasi olgunluk ve anlayış iklimine vurulmuş ciddi bir darbedir. 

Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Adaletin çok hızlı bir şekilde yerine getirilmesi, suçluların hak ettikleri cezaları hukuk önünde ve aynı zamanda siyasi olarak almaları gerekmektedir. 

Unutulmamalıdır ki, demokrasiye ve basın özgürlüğüne karşı olan saldırılara sessiz kalanlar, saldırıya da ortak olmuş olurlar!

Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyaset kurumuna ve basınımıza yapılan saldırının ardında, bir siyasi partinin yöneticilerinin ve mensuplarının oluşu çok üzücüdür. Son zamanlarda iktidar ve ortakları tarafından toplumun her kesiminde yaratılmaya çalışılan ayrımcılık, kutuplaştırma ve bizden olmayanın yok sayılması politikalarının ülkemize getirdiği sonuçlar bunlardır. Toplumsal şiddetin artmasına sebep olacak bu tür olaylarda siyasiler körükleyici değil uzlaştırıcı bir tavır içinde olmalıdır. Bizler, siyasi olgunluk göstermeye devam edeceğiz. Sorunlarımızın konuşarak, nezaket diliyle çözüme kavuşturulmasına olan inancımızı kaybetmeyeceğiz! 

Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve saldırıya uğrayan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Bu tür olayların bir daha tekrarlanmaması en büyük dileğimizdir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

-Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanı Abdurrahman KAPLAN
-Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa Cem KAĞNICI
-Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa GÜVEN
-İyi Parti İl Başkanı İsmet İlmi HATİPOĞLU
-Saadet Partisi İl Başkanı Yasim KOZ
-Sol Parti İl Başkanı Hüseyin DELİCE
-Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ahmet TAŞKIRAN
-Yeşil ve Sol Gelecek Partisi İl Başkanı Ahmet AKKUŞ
 

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber