Çocuk Atletizmi Festivali Katranlı Köyüne Uğradı

Çocuk Atletizmi Festivali Katranlı Köyüne Uğradı

Ermenek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çocuk Atletizmi Festivalinin üçüncü durağı Ermenek ilçesine bağlı Katranlı Köyü oldu.

Atletizm antrenörü Melihşah Katman nezaretinde Katranlı köyü ilkokulunda gerçekleştirilen etkinliklere 62 öğrenci katıldı. 5-12 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen Çocuk Atletizm Festivalinde öğrenciler çocuk atletizmi oyunlarının yanı sıra; formula1 sürat koşusu, engelli bayrak yarışı, çökerek atlama yarışı ve diz üstü top atma kategorilerinde hünerlerini sergiledi. Öğrencilerin festival havasında geçen yarışlarda gösterdiği performans ve mücadele ise renkli görüntülere sahne oldu.

Çocuk atletizmi projesi ile Ermenek’te geleceğin atletlerini yetiştirmek istediklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmet Kırındı, “İlçemizin süper çocuklarına yönelik yapılan spor organizasyonlarında yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve onların başarılı bir geleceğe adım atması için çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam ediyoruz. Çünkü geleceğimizin teminatı çocuklarımızın spor ahlakı ile yetişmesine çok önem veriyoruz" diye konuştu.

Festivalde sporcuları yalnız bırakmayarak destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Açıkgöz de, “Çocuklarımızın böyle güzel organizasyona katılmaları, eğlenmeleri ve mutlu olmaları bizleri de mutlu ediyor. Yeni sezon da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile birlikte daha güzel çalışmalara, projelere ve yarışmalara imza atacağız” dedi.

Ermenek’te çocuklara atletizm sevgisini aşılamak istediklerini belirten atletizm antrenörü Katman da, “Yaklaşık 2 yıldır Ermenek’te görev yapmaktayım. İlçemizin süper çocukları ile gurur duyuyorum. İlçemizde çocuklarımıza atletizm sporunu tanıtmak ve sevdirmek adına yaptığımız çalışmalara katılımın günden güne artması doğru yolda olduğumuzu göstermektedir. Çocuklarımıza oyun yöntemiyle verdiğimiz çalışmalarda amacımız ise onların motorsal yeteneklerini kendi ölçülerinde geliştirmelerini sağlamaktır. Sporcularımızı sürekli rekabet ortamına hazırlayan etkinliklerden olabildiğince kaçınıyoruz. O tarz etkinlikler yerine oyun ihtiyaçlarını karşılayacak ve spor kültürünü almalarını sağlayan etkinliklere öncelik veriyoruz.”

ermenek-atletizm-festivali-2.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber