Çocuklarımız Geleceğimizin Teminatıdır

Çocuklarımız Geleceğimizin Teminatıdır

Karaman'da faaliyet gösteren sürücü kursları ve Karaman MEM Özel Öğretimler Şube Müdürü Ahmet Bayır ile beraber organize edilen bu sosyal proje velilerden tam not aldı.

Küçük yaşta trafik bilincini çocuklara aşılamak için hiç bir ücret almadan Karaman'da faaliyet gösteren sürücü kursları tamamen gönül işi yaptılar. Eğitimi veren Trafik öğretmenleri bu uygulamadan memnuniyetlerini bildirirken, Karaman MEM Özel Öğretim Şube Müdürü Ahmet Bayır'a ve çalışanlarına teşekkür ettiler.

Karaman Sürücü Kursları Derneğinden yapılan açıklama ise;

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğümüz ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonumuz TÜSEKON arasında bir sosyal sorumluluk projesi olarak imzalanan protokol çerçevesinde ülkemiz genelinde tüm okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine “Trafik Bilincini Kazandırmak/Artırmak” amaçlı eğitimler verilmesi hedeflenmiştir. Böylece, ülkemiz genelinde yaklaşık 6,5 milyon öğrencimiz ile dolaylı olarak onların ailelerine trafik bilinci konusunda bir farkındalık yaratması hedeflenmiştir.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Öğretim Şube Müdürü Ahmet Bayır ve TÜSEKON İl temsilcisi Karaman Sürücü Kursları Dernek Başkanı Ufuk İşleker ile birlikte, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından 28 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında Afyon Korel Termal Otelde çalıştaya katılmışlardır. İlgili protokol çerçevesinde, Karamanda bütün il ilçe ve köylerde ki anasınıfı ve ilkokullarda bu eğitimlerin verilmesini planlayarak, sorumlu olacak olan ilimiz sürücü kursları Trafik ve Çevre Bilgisi Öğretmenlerini konuyla ilgili bilgilendirip, eğitim için görevlendirmişlerdir.

Bu ortak çalışma 29 Mart 2017 tarihinde tüm ülke genelinde aynı anda başlamıştır. Bugün itibarıyla başlayan bu eğitimler ile ilgili olarak 1 yıllık süre öngörülmüştür

Konfederasyonumuzun amaçları ve hedefleri doğrultusunda bizler için önemi ve değeri çok büyük olan bu sosyal sorumluk projesinin hayata geçirilmesinde büyük emeği olan ve tamamen ücretsiz katkı sağlayan KARMTSK Karaman Sürücü Kursları Derneği bütün üyelerimize ve bu projenin en iyi şekilde hayata geçirilmesinde gösterdikleri gayretli çalışmalarından dolayı Trafik ve Çevre Bilgisi Öğretmenleri başta olmak üzere bütün kurum çalışanlarımıza şükranlarımızı sunarız. Bu sosyal sorumluluk projemizin ülke geleceğimiz olan çocuklarımıza, nesillerimize mutlak marjinal fayda ve katkı sağlayacağından eminiz."denildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber