Çocukların Üzümü Tarım Kredi'den

Çocukların Üzümü Tarım Kredi'den

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullarda 2017'de her öğrenci için haftada 2 gün, 25'er gramlık paketlerde sultani çekirdeksiz kuru üzüm dağıtımı başladı

Bakanlar Kurulunun "Okullarda Kuru Üzüm Dağıtımı Programı Uygulama Esasları Hakkında Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, ilgili okullara kuru üzüm temini ve dağıtımını Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği sağlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen okullarda 2017 yılında her öğrenci için haftada 2 gün, 25'er gramlık paketler halinde, 9 numara kalitede olmak üzere sultani çekirdeksiz kuru üzüm dağıtımı başladı.

Bugün Karaman Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mustafa Koçak ve beraberindeki heyet, Sabiha Gökçen Ortaokulu, Yem Sanayi İlkokulu ve Atatürk İlkokulunda dağıtım için gerekli üzümü okul yetkililerine teslim ettiler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüteceği program kapsamında gelecek yıl anaokulu, uygulama sınıfı, temel eğitim birinci kademe (ilkokul) öğrencilerine kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması, öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunularak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması amacıyla kuru üzüm dağıtımına başlandı.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber