Cübbe Giyme Merasiminde Dikkat Çeken Detay

Cübbe Giyme Merasiminde Dikkat Çeken Detay

Karaman İl Müftüsü olan Muhammet Lütfi Ketenci düzenlenen törenle görevine başladı.

Dün Karaman Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Cübbe giyme’ programına Karaman ve Konya protokolünden isimler, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Karaman Müftülüğü personelleri ve din görevlileri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti okunmasıyla ile başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti. Yeni Müftü Ketenci, Karaman’a gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Program Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar daha önce beraber çalıştığı yeni müftü Muhammet Lütfi Ketenci’ye cübbe giydirmesiyle son buldu.

Son müftü zamanında gündeme gelen zimmet ve paralel davaları sonrası basının yakından takip ettiği il müftülüğünün bu programı önceden basınla paylaşmaması akıllarda, il müftülüğünden basına mesafe mi koyuluyor sorusunu akıllara getirdi.

Müftü Muhammet Lutfi Ketenci Kimdir?

17 Ekim 1967'de Konya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya'da tamamladı.1988 yılında Konya İmam-Hatip Lisesini bitirdi. Selçuk Üniversitesi ilahiyat Fakültesi'nden 1997 yılında mezun oldu. Aynı yıl, Selçuk Üniversitesinde Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Ve Din Bilimleri Anabilim Dalı, Din Eğitimi Bilim Dalında Yüksek Lisans çalışmasına başladı. İlahiyat Fakültesinden mezun olduğu 1997 yılında, Diyanet İşleri Başkanlığımızın Müftü ve Vaiz yetiştirmek için açmış olduğu Arapça ve Dini ilimler Eğitimi veren Konya Selçuk Eğitim Merkezine giriş imtihanını kazandı. 1999 yılında Konya Selçuk Eğitim Merkezini bitirdi. Ahırlı İlçesi’ne 1999 yılında ilçe Müftüsü olarak atandı. 2001 yılında Din Eğitimi Bilim Uzmanı ünvanı ile Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden mezun oldu. Ahırlı İlçesinden sonra Güneysınır ilçesinde ilçe Müftüsü Olarak görev yapan ve halen Konya Il Müftü Yardımcılığı görevine devam eden Muhammed Lütfi Ketenci evli ve dört çocuk babasıdır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber