Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa'ya Resti Çekti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa'ya Resti Çekti!

MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'yı sert bir dille uyardı.

AB'nin Türkiye'nin üyeliğini gözden geçirmek üzere toplanacağı haberlerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Utanmadan sıkılmadan ne diyorlar Türkiye'nin AB üyeliği gözden geçirilmeli. Geç kaldınız, hemen gözden geçirin. Ama gözden geçirdiğinizde nihai kararınız verin." dedi.

Avrupa'lı liderlerin Türkiye'den kaçan teröristlere kucak açtığını söyleyen Erdoğan, şunları söyledi;

" Avrupa'da birileri kim gelirse kucak açmaya hazırız diyorlar, gelin hayırlı bir iş yapın. Terör destekçilerini değil, Suriyeli mazlumlara Afrikalı mağdurlara kucağınızı açın. İmkanlarınız teröristlere kapılarınızı açacak kadar genişse neden mültecilere kapılarınızı açmıyorsunuz. Madem ülkenize birilerini kabul edecekseniz teröristleri değil, terör mağdurlarını alın." 

AB'nin Türkiye ile ilgili nihai kararı verememesinin altında mülteci sorunu olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan "AB ile müzakere içinde olduğumuz yarım asırlık süre boyunca, Türkiye’nin sabır taşı test edilmiştir. Bugün aynı tavrı, mülteciler ve göçmen krizinde yaşıyoruz. Şimdi de niye erteliyorlarmış biliyor musunuz? 3 milyon mülteci var ya Türkiye’de, ya diyor bu sorun var şu anda, onlar kapıları açarsa bu üç milyon mülteciyi nereye koyacağız… Şimdi dertleri sıkıntıları bu. Ondan dolayı nihai noktayı koyamıyorlar. " şeklinde konuştu.

İşte o konuşmadan satır başları

"Bu ülkenin içinde yaşayan PKK'nın parlamentodaki uzantılarına yönelik yargının attığı bir adım var. Burada dokunulmazlık kalktı mı, kalktı. Yargı üzerine düşen görevi yapıyor. Bunların bir kısmı kaçıp Batı'ya , Avrupa'ya gitti. Buradan kaçan teröristlere kim kapılarını açıyor, Başbakanlar, Cumhurbaşkanları... Acaba Türkiye Avrupa;'dan kaçan teröristlere kapısını açsa bunların duruşu nasıl olur merak ediyorum. Buradan uyarım bu sizi bumerang gibi vuracak, hem de çok kötü vuracak.Hem PKK'yı terör listesine koyacaksın, hem teröristlere kapını açacaksın. Bu ikiyüzlülüktür.

BATI'YA REST: GEÇ KALDINIZ

Utanmadan sıkılmadan ne diyorlar Türkiye'nin AB üyeliği gözden geçirilmeli. Geç kaldınız, hemen gözden geçirin. Ama gözden geçirdiğinizde nihai kararınız verin. Biz terörle mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Biz yüzlerce, binlerce şehit verdik, bunu görmezden gelemeyiz.

ŞİMDİ DERTLERİ BU

AB ile müzakere içinde olduğumuz yarım asırlık süre boyunca, Türkiye’nin sabır taşı test edilmiştir. Bugün aynı tavrı, mülteciler ve göçmen krizinde yaşıyoruz. Şimdi de niye erteliyorlarmış biliyor musunuz? 3 milyon mülteci var ya Türkiye’de, ya diyor bu sorun var şu anda, onlar kapıları açarsa bu üç milyon mülteciyi nereye koyacağız… Şimdi dertleri sıkıntıları bu. Ondan dolayı nihai noktayı koyamıyorlar. Suriyelilere karşı tutumu Batı'nın yüzünü göstermesi açısından belli oldu. Suriyeli vatandaşlar devlet terörü ile hayatını kaybetti. 12 milyon insan yerinden yurdundan oldu.

NAZİ'NİN KENDİSİ SİZSİNİZ

Suriye halkı özgürlük mücadelesinde yalnız bırakıldı. Her türlü silahı kullanmaktan çekinmeyen bir rejimin insafına terkedildi Suriyeli vatandaşlar. Hangi ülke bu teröristlere silah veriyor bunları da biliyoruz. Son günlerde bize insan hakları ve demokrasi dersi veren Batılı vicdan onbinlerce insan için bir damla gözyaşı döktü mü? Avrupa'ya ulaşan her türlü istismara mağruz kalan göçmenler için harekete geçmeyenler bize karşı aslan kesildi. Ellerinden damlayan kana aldırmadan bize Nazi benzetmesi yapıyorlar. Varsa yoksa Nazi, ta kendisi sizsiniz. Hatta daha da ileri gidip siyasi sığınmacı adı altında kim gelirse bağrına basacaklarını ifade ediyorlar. Nazi zihniyeti Doğu'da değil, Batı'da ortaya çıkmış felaketlere neden olmuş bir zihniyettir. Kaynağı Doğu değil Batı'dır.

TERÖRİSTLERİ ALINCAYA KADAR TERÖR MAĞDURLARINI ALIN

Irkçı partiler Avrupa'da merkeze oturmuşken hezeyanın göstergesidir. Dönerci cinayetleri denilerek üstü kapatılan cinayetlerin hesabını vermeyenler bize dil uzatamaz. Madem Avrupa'da birileri kim gelirse kucak açmaya hazırız diyorlar, gelin hayırlı bir iş yapın. Terör destekçilerini değil, Suriyeli mazlumlara Afrikalı mağdurlara kucağınızı açın. İmkanlarınız teröristlere kapılarınızı açacak kadar genişse neden mültecilere kapılarınızı açmıyorsunuz. Madem ülkenize birilerini kabul edecekseniz teröristleri değil, terör mağdurlarını alın. Canileri baştacı edenlerin birkaç milyon mülteci ağırlamak için de çalışmaları vardır. Afrikalı Asyalı Ortadoğu'luları zerre kadar umursamadıklarını biliyoruz.

AVRUPA SARAYLARINDA AĞIRLANAN TERÖR YARDAKÇILARI...

Kendi ülkesinde sağa sola hırlayan terörist yardakçılar da Avrupa'daki saraylarda süklüm püklüm ağırlanmaktan memnuniyet duyuyorlar herhalde.  Dikkat edin bizi eleştiren çevreler Türkiye'de PKK'lı teröristler tarafından 800'e yakın güvenlik görevlimizi sivil vatandaşımızı hiç görmezler."

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber