Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman’da Toplu Açılış Töreninde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman’da Toplu Açılış Töreninde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman’da yapımı tamamlanan hizmetlerin toplu açılış törenine katıldı. Törende; Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, milletvekilleri, Karaman Valisi Fahri Meral ve Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da hazır bulundu

Konuşmasına 2014 Ekim’inde Pamuklu Köyü’nde hayatını kaybeden 18 madenci ile 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit olan Karamanlı Muhammet Yalçın’ı rahmetle anarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan halk oylamasında yüzde 64’lük “evet” oranıyla destek veren Karamanlılara teşekkür etti.

“15 YILDA YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARLA KARAMAN’IN ÖNÜNDE YENİ BİR DÖNEM AÇTIK”

Açılışı yapılan ve toplam yatırım bedeli 1 milyar 259 milyon lira olan 170 kalem eser ve hizmetin şehre hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 15 yıllık süreçte yapılan yatırımlarla Karaman’ın göç veren değil göç alan bir şehir hâline geldiğini söyledi.

Açılı yapılan yatırımların arasında 336 adet derslik, 1080 öğrenci kapasiteli 5 pansiyon, çeşitli spor tesisleri, fakülte ve yüksekokul binaları, konferans salonu ve kütüphane, Ermenek Devlet ve Sarıveliler Hastanelerinin ek binaları, Kazım Karabekir Hastanesi ve 243 TOKİ konutunun bulunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine bu yatırımlar arasında içme suyu, kanalizasyon ve atık su arıtma tesislerinin, trafo merkezlerinin, polis meslek eğitim merkezinin, bölünmüş yol projelerinin ve daha pek çok hizmet ve tesisin olduğunu da belirtti.

Geçmişte Karaman’ın il yapıldığını; ancak şehrin şanına yakışır hizmetlere kavuşturulmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yılda şehre 12 milyar liralık yatırım yaptıklarını hatırlattı ve yapımı büyük oranda tamamlanan Konya-Karaman hızlı tren hattının önümüzdeki yıl, ihale sürecinde olan Karaman Havalimanı’nın da 2020 yılında hizmete açılacağını açıkladı.

cnv.jpg

“KADINLARIN VE GENÇLERİN SAHİP ÇIKTIĞI BİR TÜRKİYE’NİN SIRTINI KİMSE YERE GETİREMEZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 seçimlerinde Karamanlılardan, Türkiye’nin ve milletin geleceği için yapacakları çalışmaların önünü açacak güçlü bir destek beklediğini söyledi ve “Türkiye 2019 imtihanını başarıyla vermeden geleceğine güvenle bakamayız, bunun için hep birlikte çalışmalıyız” dedi. Özellikle kadınlardan ve gençlerden daha fazla gayret etmelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadınların ve gençlerin sahip çıktığı bir Türkiye’nin sırtını yere getirmeye Allah’ın izniyle hiçbir faninin gücü yetmez” diye ekledi.

Bir yandan güvenlik güçleri ile Türkiye’yi güvenli tutmanın gayreti içinde olduklarını; bir yan da iş dünyasıyla, ihracatçılarla, işçilerle ve üreticilerle ekonomi alanında geceyi gündüze katarak çalıştıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletle birlikte çıktıkları yılda 2023 hedeflerine adım adım ilerlediklerini kaydetti.

“ÇEVREMİZDE YAŞANAN HADİSELERİN HİÇBİRİ, DİĞERİNDEN BAĞIMSIZ DEĞİLDİR”

Türkiye’nin çevresinde yaşanan hadiselerin hiçbirinin, diğerinden bağımsız olmadığını vurgulayarak, “Suriye’de sergilenen insan ve medeniyet katliamı ile Kudüs’te kesintisiz şekilde süren zulümlerin, atılan provokatif adımların amacı aynıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak, Yemen ve Körfez Bölgesinde yaşanan krizlerin de aynı projenin ayakları mahiyetinde olduğunu söyledi.

Türkiye’nin de içinde bulunduğu bu kadim coğrafyanın belli birtakım güçlerin, yeniden tanzim etmeye çalıştığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgedeki birtakım muhteris yönetimler de bunlara destek veriyor. Terör örgütleri bu oyunun en acımasız, en kanlı, en ahlaksız araçlarıdır. Biz bu oyunu gördük, deşifre ettik, sadece bununla kalmadık bu oyunu bozacak adımları birer birer atıyoruz” açıklamasında bulundu.

“KUDÜS, BİZİM RUH DÜNYAMIZIN BAŞKENTİ”

Suriye’de başarıyla sonuçlandırdıkları Fırat Kalkanı Harekâtı ile İdlib’de Rusya ve İran’la birlikte yürüttükleri bölgeyi güvenli hâle getirme operasyonun bu adımlar arasında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısında Liderler Zirvesinde Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak kabul etme kararımız bunlardan biridir” diye ekledi.

Ana muhalefet partisi liderinin “Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak ilan edilmesi” yönündeki teklifine atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kemal Bey duymamış, Karaman’dan da seslenelim duysun bari; Bay Kemal, Kudüs bizim ruh dünyamızın zaten başkenti. Şu anda işgal altında olması hasebiyle oraya büyükelçilik tabelası asılamıyor. Ama bir defa fiilen orada bizim görevli olan büyükelçimiz var, ondan da haberi yok” dedi.

“SINIRLARIMIZIN DİBİNDE TERÖR YUVALARI KURULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Bölgede bu doğrultuda atacakları daha çok adımın olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şöyle devam etti: “Afrin’i teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç’i teröristlerden temizleyeceğiz, Tel Abyad’ı, Resulayn’ı, Kamışlı’yı teröristlerden temizleyeceğiz. Şemdinli’den Yayla Dağına kadar tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz. Sınırlarımızın dibinde terör yuvaları kurulmasına izin vermeyeceğiz. Kudüs başta olmak üzere tüm mukaddes beldelerimize yönelik tahriklere, tacizlere göz yummayacağız. Güya müttefikimiz olan birilerinin şımarttığı, kışkırttığı, silahlandırdığı teröristlerin heveslerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah kursaklarında bırakacağız. Kardeşlerim, her kafadan bir ses çıktığı için müttefiklerimizin hangi konuda ne düşündüğünü, ne yaptığını, ne yapacağını anlamakta açıkçası zorluk çekiyoruz. Ama onlar ne derse desin, ne yaparsa yapsın, bizim bu noktada kararımız gayet nettir.”

Konuşmasında ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele alanında yapılan çalışmalara işaret ederek, “Kendi sınırlarımız içinde, sınırlarımızın yanı başı Suriye’de, Irak’ta terör oluşumlarına müsaade etmeyeceğiz. Bunun adı PKK da olsa, PYD, YPG de olsa, FETÖ de olsa, DEAŞ da olsa fark etmez, hepsi aynı şamdanın kolları gibidir. Ne pahasına olursa olsun, karşımıza hangi görünüş altında kim çıkarsa çıksın, bu terör oluşumlarını birer birer yıkıp geçeceğiz” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZİN VE MİLLETİMİZİN BEKLENTİLERİNE GÖRE ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak için bir gün ekonomi silahına davranan, bir gün bizi radikal ideolojilerin hamisi olmakla suçlayan, bir başka gün farklı riyakârlıklar peşinde koşanların oyunlarına artık karnımız tok. Yıllardır yüzümüze başka şeyler söyleyip arkamızdan başka işler çevirenlerin artık ne dedikleri değil sadece yaptıkları bizi ilgilendiriyor, biz ona bakarız. Aynı ittifaklar içinde bulunduğumuz ülke ve kuruluşlar ne zaman ki Suriye’de bizim terör örgütü olarak tanımladığımız yapılarla iş tutmaktan vazgeçerler, işte o zaman gerçekten müttefikimiz olurlar. İşte Amerika, 4 bini aşkın tırla Kuzey Suriye’ye ağır silahlar getirdi. Niye getiriyorsun? Niçin? Bu silahlar kime veriliyor? Bize bunu açıklamaları lazım, açıklamadan samimiyetlerine inanmamız mümkün değil. Aynı şekilde koalisyon güçleri, açıklamaları lazım. Yani biz her yapılana eyvallah mı diyeceğiz? O güne kadar bizim için terör örgütlerinin ve onların sapkın ideolojilerinin destekçisi olarak kalmayı sürdürmeleri hâlinde bizim bakışımız da kusura bakmasınlar farklı olacaktır.”

Hiç kimseye peşin husumetlerinin olmadığı gibi, hiç kimseye de peşin teslimiyetlerinin söz konusu olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ülkemizin ve milletimizin tamamen meşru, tamamen haklı, tamamen adil çıkarlarına, beklentilerine, hedeflerine göre çalışmayı sürdüreceğiz. Bu yolda kim bizimle birlikte yürürse kendisine teşekkür eder, iş birliği yaparız. Ama kim önümüze çıkar, yolumuzu kapatır, ayağımıza çelme takmaya kalkar, hatta doğrudan birliğimize, varlığımıza saldırırsa, hiç kusura bakmasın, basar tekmeyi geçeriz” vurgusunda bulundu.

“DÜNYANIN HER YERİNDE MAZLUM VE MAĞDURLARIN YANINDA YER ALDIK”

Mertlerin dayandığı, namertlerin kaçtığı günlerden geçildiğine işaret ederek, “Biz bin yıldır buradayız, hep dayandık. Varsa bu ülkeye, bu millete göz diken, önce bin yıllık bedelin ne olduğuna bir baksın, ondan sonra hesabını tekrar yapsın” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yıl önce dönemin tüm büyük güçleri üzerine çullandığı zaman bile Türk milletinin Çanakkale’de, Kut’ul Amare’de, Kafkas Cephesinde, Kurtuluş Savaşı’nda tarihî zaferlere imza atmış bir millet olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin, Cumhuriyet döneminde içerisinde yer aldığı ittifaklara, aynı güvenlik ve demokrasi çemberi içinde bulunduğu müttefiklerine hep sadık kaldığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’den zarar, Türk milletinden fenalık gördüğünü söyleyebilecek tek bir ülkeye, tek bir topluma rastlayamazsınız. Tam tersine özellikle geçtiğimiz 15 yılda yakın çevremizden başlayarak dünyanın her yerinde mazlumların, mağdurların, gariplerin yanında yer aldık, imkânlarımızı onlarla paylaştık” dedi.

Türkiye’nin geçen yıl 6 milyar dolarlık insani yardımla dünyada ikinci sırada, millî gelire göre ise birinci sırada yer aldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ın, Rohingya Müslümanlarını sığındıkları Bangladeş’te ziyaret edeceğini söyledi.

Daha önce eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının yine Rohingya Müslümanları için bu ülkeye gittiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dertliyiz biz. Dertli olmayandan bir şey olmaz. Ya âşık olacaksın, ya dertli olacaksın. Dertli olursan, âşık olursan işte o zaman Ferhat gibi dağları deler geçersin. Şirin’e kavuşmak için Ferhat olmak lazım” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, Kalkınma Bakanı Elvan ve milletvekilleri ile birlikte yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin açılış kurdelesini kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman’da Toplu Açılış Töreninde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman’da Toplu Açılış Töreninde

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
1 Yorum