Cumhurbaşkanından Karamanlıları Düşündüren Hızlı Tren Açıklaması

Cumhurbaşkanından Karamanlıları Düşündüren Hızlı Tren Açıklaması

Karamanlıların "artık sona gelinmedi mi" dediği konudan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'dan, partisinin grup toplantısında açıklama

16 yılda gerçekleştirilen 14 seçimde milletin karşısına çıktıklarını ve her defasında "durmak yok yola devam" mesajı aldıklarını söyleyen Erdoğan, "AK Parti olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından bismillah deyip kolları sıvarken, ülkemizi 4 temel sütun üzerinde yükseltme sözü vermiştik. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet. Hizmetlerimizi anlatmaya da bu sıralamayla başlamıştık. Bugün de geleneği bozmayarak eğitim ve sağlıktan başlamak üzere icraatlarımızı özetin özeti şeklinde paylaşmak istiyorum" diyerek konuşmasına devam etti.

"Havayollarında katettiğimiz mesafe iftihar vesilesi hizmetlerimizden biridir"

AK Parti'nin en başarılı hizmet alanlarından bir diğerinin de ulaştırma alanı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bugüne kadar bölünmüş yol uzunluğumuzu 20 bin kilometre ilave ile 26 bin 107 kilometreye, otoyol uzunluğumuzu 943 kilometre ilave 2 bin 657 kilometreye çıkardık. Karayollarımızın üzerindeki tünellerin sayısını 348'e yükselttik. Marmaray, Osman Gazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Çankırı Ilgaz Tüneli, Malatya Erkenek Tüneli, Artvin Cankurtan Tüneli, Rize Ovit Tüneli, İzmir Sabuncubeli Tüneli, Elazığ Ağın Köprüsü gibi yüzlerce dev eseri ülkemize biz kazandırdık. Demiryollarında ülkemizi daha önce örneği olmayan YHT ile donatmaya başladık.

Birkaç yıla kadar Bursa, Yozgat, Sivas, Erzincan, Karaman, Kayseri, Mersin, Osmaniye, Gaziantep hatları da devreye girecek.

Ayrıca çok sayıda hızlı tren hattı ile etüt ve proje hazırlıklarımız sürüyor. Havayollarında katettiğimiz mesafe iftihar vesilesi hizmetlerimizden biridir. Havalimanlarımızın sayısını 30 ilave ile 56'ya çıkarttık. Bizden önce gelen ey CHP zihniyeti ve diğerleri siz ne yaptınız? Yurt dışı uçuş noktalarımızın sayısı 60'tı, şimdi ise 316 ve dünyada bir numarayız. Büyük gövdeli uçak sayımızı 162'den 506'ya, uçak kargo kapasitemizi 303 tondan bin 866 tona, sektörün cirosunu 2,2 milyar dolardan 25 milyar dolara yükselttik. Bay Kemal çalışıyoruz, üretiyoruz. Kıskansan da, patlasan da çalışacağız. "Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu Ankara'nın dışında yapılmaz" diyor. Sen bizim nice pek çok kutlamamıza katılmadın. Sen çıktın Tandoğan'da yürüdün, Kızılay'da yürüdün. Asıl devletin icrai faaliyet ettiği bu tür kutlamalara katılmadın. Senin hayatın zaten bu tür meşru olmayan yollarla geçti ve devlet nedir, devlet adamı olmak nedir sen bunları unuttun, bunları yapamıyorsun. Ve o gün o salonda 10 bine yakın vatandaşımızla bir araya geldik, kutlamamızı orada yaptık ve o 29 Ekim Cumhuriyet kutlamamıza bir hediyemiz oldu, İstanbul Havalimanı. Sen o güzelliği, heyecanı, coşkuyu taşımaktan mahrum oldun. Nasibin yok nasibin. Denizcilikte tersane sayımızı 41 ilave ile 78'e, limanlarımızın yük kapasitesini 281 milyon ton ilave ile 471 milyon tona, yat bağlama kapasitemizi 10 bin ilave ile 18 bin 500'e çıkarttık" dedi.
iha-20181106aw536833-1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber