Dede Rıza Akgül'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Mektup

Dede Rıza Akgül'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Mektup

Dede Rıza Akgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak "Türk Dil Bayramını resmi olarak her yıl katılımlarınızla Karamanda kutlamak istemekteyiz." dedi.

Karaman Belediye Meclisi Üyelerinden Dede Rıza Akgül; "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu sene 26 Ağustos kutlamalarında Malazgirt'teyiz.

Nasıl her yıl Çanakkale'ye gidiyorsak, bundan sonra her yıl Malazgirt'teyiz" sözleri Muş ekonomisinde piyango etkisi yaptı. 100 Binin üzerindeki insan Muş'a akın Ediyor..

Haberini okuduktan sonra, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Türk Dili Bayramı İçin Her Yıl Karaman'dayız! Cümlesini Kurdurmak Boynumuzun Borcudur... Herkes Taşın Altına Elini Koymalı"" dedi.

Dede Rıza Akgül https://basvuru.tccb.gov.tr adresinden Cumhurbaşkanına mektup yazdığını ve her Karamanlının bunu yapması gerektiğini vurguladı. 

Akgül'ün Cumhurbaşkanına yazdığı talep mektubu;

Sayın Cumhurbaşkanım 1989 Yılında Türkiye'nin 70. Vilayeti olan,Türk Dilinin Başkenti Karaman, ülkemizde halen Konya/Karaman olarak bilinmekte, halen Konya şehrimizin bir ilçesi olduğu zannedilmektedir.

Şehrimize gönderilen kargolar, postalar ve firmalarımıza kesilen faturalar dahi, Maalesef Konya/Karaman olarak düzenlenmektedir. Nerelisin? Sorusuna, "Karamanlıyım" diye cevap verdiğimizde, Konya/Karaman mı? denmesi, içinde bulunduğumuz durumu tam olarak özetlemektedir. Bu duruma şehrimiz adına çok üzülüyoruz.

Malumunuz üzere, 13 Mayıs 1277'de Ecdadım Cennet Mekan Karamanoğlu Mehmet Bey'in Fermanı ile ilk kez Türkçe Resmi dil olarak bu topraklarda ilan edilmiştir. Malazgirt'e verdiğiniz önem Ulusal ve Uluslararası mecrada yankı bulmuştur. Türk Dil Bayramını resmi olarak her yıl katılımlarınızla Karamanda Kutlamak istemekteyiz.

Şehrimizi tanıtmak için her yıl Karaman'da olmanız bizi onurlandıracaktır. Allah'a emanet olun. Gereğini arz ederim" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber