Depremzede Çadırında Doğan Bebeğe ’Umut’ Adı Verildi

Depremzede Çadırında Doğan Bebeğe ’Umut’ Adı Verildi

Osmaniye'de depremzedeler için kurulan çadırda dünyaya gözünü açan bebeğe, jandarma personeli tarafından "Umut" ismi verildi.

Osmaniye'de depremzedeler için kurulan çadırda dünyaya gözünü açan bebeğe, jandarma personeli tarafından "Umut" ismi verildi. Hüznün ve acının yanında neşeli anlar yaşanmasına sebep olan Umut bebeğe jandarmalar "hoş geldin" diye seslendi.

Deprem bölgesi Osmaniye'de görevlendirilen Mersin İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerinin yanı sıra vatandaşa tüm imkan ve kabiliyetleri ile destek olmayı sürdürüyor. Depremzedeler için kurulan çadırda dünyaya gözünü açan bebeğe, jandarma personeli tarafından "Umut" ismi verildi. Hüznün ve acının yanında neşeli anlar yaşanmasına sebep olan Umut bebeğe, jandarmalar "hoş geldin" diye seslendi.

Depremden etkilenen çocukların psikososyal yönden desteklenmesi amacıyla bölgede bulunan kadın astsubaylar ise çocukları dinliyor, onlara güven veriyor ve çocuklarla oyun oynuyor.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri depremzedeler için kurulan çadırlar bölgesinde emniyet ve asayişi sağlarken, bölgeye gönderilen yardımların taşınması ve dağıtımına da yardımcı oluyor.

Bölgede bulunan hayvanları da unutmayan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timleri, hayvanları beslemek için çalışmalarını sürdürüyor. Aç kalan hayvanları mama ile besleyen ekipler, depremden etkilenen her canlıya yardıma koşuyor.

Depremzede Çadırında Doğan Bebeğe ’umut’ Adı Verildi

Depremzede Çadırında Doğan Bebeğe ’umut’ Adı Verildi

Depremzede Çadırında Doğan Bebeğe ’umut’ Adı Verildi

Depremzede Çadırında Doğan Bebeğe ’umut’ Adı Verildi

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber