Dikenli İnciri Fazla Tüketen Vatandaşlar Hastanelik Oldu

Dikenli İnciri Fazla Tüketen Vatandaşlar Hastanelik Oldu

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde aşırı dikenli incir tüketimi nedeniyle çok sayıda vatandaş, kabızlık şikayetiyle hastaneye başvurdu.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde aşırı dikenli incir tüketimi nedeniyle çok sayıda vatandaş, kabızlık şikayetiyle hastaneye başvurdu. Dr. Tayfun Anıl Demir, dikenli incirin fazla tüketimden ve susuzluktan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Gazipaşa'da son günlerde aşırı dikenli incir tüketimi nedeniyle çok sayıda vatandaş, sindirim problemi şikayetiyle hastaneye başvurdu. Acil servise gelen hastalara bağırsak tıkanıklığı teşhisi konularak, tıbbi müdahale yapıldı. "Mart inciri', "Frenk yemişi" ve "Hint inciri" olarak da bilinen dikenli incirin yanlış ve fazla tüketiminin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayan Acil Servis Uzmanı Dr. Tayfun Anıl Demir, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Demir, "Günde 1-5 adet dikenli incir tüketimi genellikle güvenlidir. Ancak daha fazla tüketimden kaçınılmalıdır" dedi.

Dikenli incirin çözünmez lif ve sert çekirdekler içerdiğini belirten Dr. Demir, "Aşırı miktarda tüketildiğinde ve yeterince su içilmediğinde bu çekirdekler ve lifler bağırsaklarda birikerek mekanik tıkanıklığa, yani obstrüktif ileusa neden olabilir. Lifin bağırsaklarda düzgün hareket etmesi için bol su içmek çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Aşırı dikenli incir tüketimine bağlı bağırsak tıkanıklığı vakalarının tıbbi literatürde de yer aldığını aktaran Dr. Demir, "Özellikle Akdeniz ve Ortadoğu bölgelerinde bir oturuşta 10-20 adet dikenli incir yiyen bireylerde bu sorun görülebiliyor. Bu durum, bağırsak hareketlerini bozarak, tıkanıklığa yol açabiliyor" diye konuştu.

Dikenli İnciri Fazla Tüketen Vatandaşlar Hastanelik Oldu

Dikenli İnciri Fazla Tüketen Vatandaşlar Hastanelik Oldu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber