Doğa Koleji Genel Müdürlüğü’nden Karaman’a En Güzel Hamle

Doğa Koleji Genel Müdürlüğü’nden Karaman’a En Güzel Hamle

2002 yılında kurulan Doğa Koleji; Türkiye’nin dört bir yanındaki 123 kampüsüyle Türkiye'nin eğitim sektörüne yön vermeye devam ediyor.

Doğa Koleji, dünya standartlarında eğitim sunmaya, gelişime ve geliştirmeye katkı sağlarken, “yeni nesil eğitim” felsefesiyle geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı bireyleri bugünden yetiştiriyor.

Eğitim kalitesi, akademik, sportif ve sosyal başarılarının yanında geliştirdiği yenilikçi eğitim modelleri ile Türkiye’de ki eğitim sektörüne yön veren Doğa Koleji, sunduğu yüksek standartlardaki hizmet kalitesiyle öğrencilerine, çalışanlarına ve topluma değer katıyor.

Doğa Koleji Eğitime yön ve değer katan Doğa Yayınları Taktik Satranç Kitapları ile Karaman’da seçilen kardeş okullara destek verdiler. Eğitime verilen bu desteğin organizasyonunu; Türkiye Satranç Federasyonu; Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Karaman Satranç İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu üstlendi. Doğa Koleji ile Karaman’da birçok okul arasında köprü olan Eroğlu, Öğrenciler satranç sporunu hayatlarına katarak psikomotor gelişimini, sosyal hayatını disipline etmeyi, kötü alışkanlıklardan uzak durup elit bir çevre edinerek özgüven kazanırlar.

Satranç sporunun kişisel gelişimde büyük rolleri vardır. Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır. Süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir. Kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir. "Kendine güven" duygusu aşılar ve bunu geliştirir. Kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak, bireysel güç ve yetenekleri açığa çıkarmaya ve bireysel doğru kararlar alabilmeye yardımcı olur. Dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırır.

Diğer ders konularının daha iyi anlaşılıp kavramasına yardımcı olur. Bilimselliği ön plana alarak araştırmalar yapmaya yönlendirir. Konulara karşı şüpheci yaklaşımı benimsetir, onları ezberci zihniyetten arındırır. Spor birimlerinden herhangi birini hayatına katan öğrenci başarılı ve özeldir.” Açıklamaları ile Spor dallarının ve Satrancın önemine değinen Mustafa Eroğlu, “Doğa koleji yönetimine ve Satranç Zümre Başkanı Beyhan Bayraktar Somali ye ilimiz okullarının öğrenci sayısı kadar gönderdikleri her öğrencimiz adına teşekkürler ediyorum ifadelerine yer verdi.

Doğa Koleji Genel Müdürlüğü, Vali Halil Nimetoğlu İlköğretim Okulu, Durmuş Ali Gülcan İlkokulu, Fatih Eğitim Çalışanları İlkokulu, Dr. Faruk Sükan İlkokulu ve Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu olmak üzere beş okula toplam 424 satranç kitabı hediye gönderdi. Kitapların Okullara ulaşmasını sağlayan Eroğlu bizzat okul okul ziyaretlerde bulunarak, okul öncesi öğrenci ve ilkokul öğrencilerine kitapları takdim etti. Eroğlu’na yoğun sevgi seli gösteren öğrenciler heyecanını, Doğa Koleji Genel Müdürlüğü Satranç Bölüm Başkanı Beyhan Bayraktar Somalı’ya teşekkür mektubu yazarak bu mektupları Doğa Kolejine ulaştırması için Mustafa Eroğlu’na emanet ettiler.

 Okul idare ve öğretmenleri de, Doğa Koleji Genel Müdürlüğü, Karaman Satranç İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu, Doğa Koleji Genel Müdürlüğü Satranç bölüm başkanı Beyhan Bayraktar Somalı’ya eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Mustafa Eroğlu Karaman’da ziyaret ederek kitapları takdim ettiği okul idare ,müdür ,öğretmenleri ve öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çektirerek ziyaretlerini sonlandırdı.

Doğa Koleji Genel Müdürlüğü’nden Karaman’a En Güzel Hamle

Doğa Koleji Genel Müdürlüğü’nden Karaman’a En Güzel Hamle

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber