“Dördüncü Ay” Adlı Tiyatro Oyunu Karaman'a Geliyor

“Dördüncü Ay” Adlı Tiyatro Oyunu Karaman'a Geliyor

Björn Boström’un yazdığı 'Dördüncü Ay' Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü-Sanatçı Alpay Aksum yönetiyor.

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü yapımı olan “Dördüncü Ay” adlı tiyatro oyunu Konya Devlet Tiyatrosu tarafından Karaman'da 09 Kasım 2017 Perşembe günü saat 20.00’de Piri Reis Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Öğrenci bilet tutarı: 4,50 -TL, yetişkin bilet tutarı: 7,50-TL olup biletler Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden temin edilebilinir.

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum, Türkiye'de son yıllarda kadınlara karşı şiddetin artığını ifade etti. Devlet Tiyatroları olarak kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için böyle bir oyun sahnelediklerini belirten Aksum, şu ifadeleri kullandı: "Bizler lafımızı ve sözümüzü sahneden sergiliyoruz. Bu oyunu sergilemeye karar verdik. Sergileyeceğimiz tiyatro oyunu gerçek yaşanmış bir hikaye. İsveçli bir Türk ailenin başından geçenler yazıya dökülmüş. Konu ile ilgili pek fazla bilgi vermek istemiyorum." Alpay Aksum, "Devlet Tiyatroları olarak amacımız sergilediğimiz oyunların halka ulaşmasını sağlamak. Eğer kendi dilimizle halka birşeyler anlatabiliyorsak görevimizi tam manasıyla yerine getirmiş oluruz. Bu oyun bir trajedi. Bir kızın başından geçen bir hikaye. Hikayede geçen aile Kahramanmaraşlı bir aile. İsveç'te yaşıyorlar. Bu oyunu herkesin seyretmesini tavsiye ediyorum. Oyuna en çok bayanlarımızın ilgi göstereceğini düşünüyorum. Bütün ailelerin izlemesi gereken bir oyun. Bu hikayeyi dile getiren İsveçli bir yazar. Yazar İsveçli olmasına rağmen Türk milletini çok iyi tanıyor. Genelde tiyatro oyunu yazanlar yaşlı olurlar. Bizde öyle zannettik. Ama bu yazarımız genç birisi. Genç olduğu için çok sevindik. Gençlere değer vermeliyiz. Onların önünü açmalıyız. Gençlere fırsat vermeliyiz. Günümüzde tiyatro oyunu yazan kişi sayısı azaldı. Yeni gençler bulmalıyız. Bunun için bizde gençlere önem veriyoruz. Yeni gençler bulmaya çalışıyoruz. Oyunumuzda da Ferdi Dalkılıç ve Esra Erdemir oynuyor. İki rol alan oyuncu da genç oyuncu. Sahnede gençlere şans vermeliyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber