Dr. Ender Saraç Karaman'da

Dr. Ender Saraç Karaman'da

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün “Çınaraltı Gençlik Söyleşileri” programı kapsamında Dr. Ender Saraç, KYK’lı gençlerle buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine bağlı yurtlarda kalan gençlerin sağlıklı, düzenli ve dengeli beslenmeyi alışkanlık hâline getirmeleri ve zararlı alışkanlıklardan uzak kalmaları amacıyla hayata geçirdiği “Kendine İyi Bak” projesi kapsamında Dr. Ender Saraç Karaman’da KYK’lı gençlerle bir araya geldi.

KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’müz yepyeni projelerle gençleri buluşturmaya devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’müz öğrencilerin beden ve ruh sağlığının önemi konusunda farkındalık oluşturmak, yaşam kalitesini arttırmak ve onlara sağlıklı yaşama dair farkındalık kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği “Çınaraltı Gençlik Söyleşileri” kapsamında Türkiye’nin tanınmış isimlerinden Dr. Ender Saraç’ı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. “Kendine İyi Bak” programından da anlaşılacağı üzere bizler yurtlarımızda kalan öğrencilerimize sadece barınma hizmeti değil, sağlıklı ve kaliteli bir hayat sürmeleri konusunda da hizmet vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardında gençlerle bir araya gelen Dr. Ender Saraç programa, sağlıklı yaşama destek verici egzersiz hareketleriyle başladı. Kendine özgü hareketlerle tüm salonun ilgisini üzerine toplayan Saraç’ın ilk konuşması beden sağlığı üzerine oldu.

Atalarımızın daha sağlıklı bireyler olduğunu aktaran Saraç, "İnternetten Çanakkale Harbi, Kurtuluş Savaşı, Balkan savaşları videolarını seyredin. Atalarımıza, büyük babalarımıza bakın. Bir tane obez, şişko dedemiz yok. Ne oldu bize de biz bu kadar bozulduk. Ne oldu da biz bu kadar kas kaybettik” dedi.

Söyleşiye İnsan sağlığını tehdit eden yiyecek ve içeceklerle devam eden Saraç, atalarımızın geçmişte organik beslendikleri ve bu nedenle sağlıklı kaldıklarını belirtti.

GDO'lu ürünlerin hayatımızı kolaylaştırdığını fakat bizleri ölüme daha çok yaklaştırdığının altını çizen Saraç, “ Şimdi bilim sayesinde belki insanların ömrü biraz uzatılacak, ama kalpte stantla, bypassla, sürünüp gidecek. Sağlıklı yaşam için kendimizi sürekli güncelleyelim, vücudumuza virüs girmesini engelleyelim. Yazın yaz meyve ve sebzelerini, kışın da kış meyvelerini tüketelim. GDO'lu ürünlerden uzak duralım." diye konuştu.

Söyleşinin ardından katılımcılara hafif egzersiz ve meditasyon yaptıran Saraç’a, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

Dr. Ender Saraç Karaman'da

Dr. Ender Saraç Karaman'da

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber