Dünya Kültür Parkında Çalışmalar Başladı

Dünya Kültür Parkında Çalışmalar Başladı

Karaman tarihinin, en büyük yeşil alan projesi olan Türk Dünyası Kültür Parkı'nda çalışmalar başladı.

Karaman Belediyesi’nin, şehrin çehresini değiştirecek önemli projelerinden birisi olan Türk Dünyası Kültür Parkı yapım çalışmaları başladı. Yapılan protokolle Karaman Belediyesi’ne devri gerçekleştirilen Vali Hakkı Teke Ormanı’nın bulunduğu yaklaşık 500 bin metrekarelik alan üzerinde uygulanacak olan park, Karaman tarihinin en büyük yeşil alan düzenlemesi olacak.

Türkçe'nin Başkenti Karaman'a yakışan bir projenin hayata geçirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: "Vatandaşlarımızın, dışarıdan gelen misafirlerimizin, keyifli ve huzurlu vakit geçirebilecekleri bir sosyal yaşam alanını daha Karamanımıza kazandırıyoruz. Türk Dünyası Kültür Parkı projesi içerisinde spor sahaları, fitness alanları, kamelyalar, modern çocuk oyun grupları, eşmeler,yöresel ürün satış yerleri,anfi tiyatro,lokanta, wc’ler, büfeler ve otopark bulunuyor.Ayrıca park içerisinde müze ve mescit de bulunacak."

Çalışmaların mümkün olan en kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Başkan Çalışkan: “Türk Dünyası Kültür Parkı tamamlandığında, vatandaşlarımızın tabiatla iç içe olduğu ve huzur bulduğu bambaşka bir dünya olacak" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber