Duru Bulgur, Minik Öğrencilere Bulguru Öğretti

Duru Bulgur, Minik Öğrencilere Bulguru Öğretti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın düzenlediği "Lider Çocuk Tarım Kampı" öğrencilerini Karaman'daki üretim tesislerinde ağırlayan Duru Bulgur, öğrencilere bulgurun oluşum sürecini ve sağlığımıza olan faydalarını anlattı.

Duru Bulgur, Barındırdığı vitamin ve mineraller açısından önemli bir besin kaynağı olan bulguru, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda Duru Bulgur, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Karaman’da düzenlediği "Lider Çocuk Tarım Kampı" öğrencilerini ağırladı.

Duru Bulgur Gıda uzmanları öğrencilere; bulgurun sağlığımız için önemini, tarladan sofraya ulaşım zinciri ile yetiştirilmesi ve çeşitleri konularda uygulamalı eğitim verdi.

"Lider Çocuk Tarım Kampı" uygulaması kapsamında öğrencilere kamp programı gereğince; tarım nedir, tarımın önemi, baklagillerin insan sağlığında ve tarımda önemi, doğa, çevre ve tarım ile sağlıklı gıda üretimi ve tüketimi konularında farkındalık oluşturmak üzere, görevli teknik personeller tarafından bilgiler veriliyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber