Duru Bulgur ürünleri Wofex Gıda Fuarı’nda da İlgi Odağı Oldu

Duru Bulgur ürünleri Wofex Gıda Fuarı’nda da İlgi Odağı Oldu

Türk bulgurunun geleneksel ve yenilikçi lezzetlerini tanıtan Duru Bulgur, fuarın en dikkat çekici markalarından biri olmayı başardı.

Türkiye’de bulguru sofralara en sağlıklı haliyle kazandırmayı ve dünyaya tanıtmayı hedefleyen Duru Bulgur, birbirinden lezzetli ürün çeşitleriyle, Filipinler’de düzenlenen 19. Wofex Gıda Fuarı (World Food Expo) 2019’da büyük ilgi gördü. 

Filipinler’in Manila kentinde 7-10 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Wofex Gıda Fuarı’na dünyanın farklı ülkelerinden 445 şirket katıldı. Fuarı hazır yemek servisleri, aşçılar, aşçılık okulları, distiributörler, girişimciler, ihracatçılar, gıda üreticileri, gıda işleyicileri, toptancılar, parakendeciler, ithalatçılar, satın almacılar ve horeca sektöründen çok sayıda kişi ziyaret etti.  

4. kez Wofex Gıda Fuarı’na katılan Duru Bulgur, 18 metrekarelik stant alanında gerçekleştirdiği tadım etkinliğiyle büyük beğeni topladı. Duru Bulgur ürünleri, daha önceki fuarlarda olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilerden tam not aldı. Duru Bulgur sayesinde hayatında ilk kez bulguru tadan ziyaretçiler, bulgurun pişirimi, farklı tarifleri ve ürünler hakkında detaylı bilgi aldılar. 

Duru Bulgur’un Başbaşı Bulgur, Pilavlık Bulgur ve Köftelik Bulgur ürünleriyle hazırlanan tariflerin yer aldığı tadım etkinliğinde; bulgur pilavları, salata, köfte ve tatlı çeşitlerinden oluşan 11 farklı yemek, katılımcılara ikram edildi. 

Ürün çeşitliliği ile farklılaşan Duru Bulgur, bir yandan da Türk bulgurunun dünyaya tanıtılması adına önemli bir görev üstleniyor. 

1567412280_wofex_gida_fuari2_2019.jpg

Duru Bulgur Hakkında;

Duru Bulgur'un Kurucusu Ziya Duru, 1935 yılında kardeşi İhsan Duru ile birlikte Karaman Züğürtler Yaylasında bulgur imalatına başlar. İlk başlarda askeriyenin bulgur ihtiyacını karşılamak üzere üretim yapılır. Geleneksel ve daha kısıtlı imkânlarla yapılan üretimde bulgur, su değirmenlerinde öğütülür ve güneş altında kurutulur. Zamanla su değirmenlerin yerini elektrikli değirmenler alır ve fabrikalaşmanın ilk adımları atılır. Üretimdeki kaliteliyi ve doğallığı her zaman ön planda tutan Ziya Duru, bu anlayışı oğulları İhsan Duru ve Mehmet Emin Duru’ya aktarır.

1935 yılında Ziya Duru’nun temellerini attığı firma, kuruluşundan bu yana aynı kalitede tüketicilerine ürünlerini ulaştırmayı kendine görev edinmiştir. Bugün tecrübeli 380 personeli, 3 bulgur üretim merkezi ile günlük 250 ton üretim kapasitesi ile tüketicilerine doğal ve sağlıklı ürünlerini ulaştırmaktadır. Yurt içinde 38 bayisi, 6 bölge müdürlüğü ve yurtdışında yaygın bir dağıtım yapan Duru Bulgur, tüm Avrupa Birliği ülkelerine, Amerika, Kanada, Japonya, Çin, Avustralya, Bosna Hersek, Libya, Mısır, Nijerya gibi 51 farklı ülkeye kendi markasıyla ihracat yapmaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber