Duru Çiftliği Emeğinin Karşılığını Alıyor

Duru Çiftliği Emeğinin Karşılığını Alıyor

Karaman'ın önde gelen örnek hayvancılık işletmelerinden Duru Çiftliği'ne Türkiye'de çok az sayıda firmanın almayı başardığı "Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası" verildi.

Karaman'ın ilk Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası'nı Duru Bulgur'un sahibi olduğu Duru Çiftliği aldı. Türkiye'nin Milli Damızlık Danasını yetiştiren Duru Bulgur'un Karaman'daki Duru Çiftliği'ne Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından "Hastalıktan Ari İşletmeler İçin Sağlık Sertifikası" verildi. Türkiye genelinde çok az çiftliğin sahip olduğu sertifika, sığır tüberkülozu, sığır, koyun, keçi brusellozu ile etkin mücadele eden, sürdürülebilir hayvancılığı sağlayan ve hayvanlardan insanlara bulaşabilen bu hastalıklardan halk sağlığını koruyan işletmelere veriliyor. Hayvancılık Sektörü için büyük önem taşıyan Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası, söz konusu işletme ya da çiftlikte bu tür hastalıklara karşı tüm kontroller ve önlemlerin alındığını, tüm resmi denetlemelerden başarıyla geçildiğini gösteriyor.

"Halk Sağlığı her zaman öncelikli konumuz"

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, ülkemizde çok az işletmeye verilebilen bir belge olan 'Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası'nı Karaman'da ilk defa Duru Çiftliği'nin aldığına dikkat çekti. Duru Bulgur'un bulgur üretimindeki doğallık, kalite ve hijyen hassasiyetlerini tüm iş kollarına yansıttıklarını kaydeden İhsan Duru şunları söyledi:

"İlk başta hobi olarak başladığımız hayvan yetiştiriciliğinde bugün 1000 büyük baş hayvan ile Türkiye'de önemli bir konuma geldik. Kendi tarlarımızda yetiştirdiğimiz organik yemlerle beslediğimiz hayvanlarımız, Türkiye'de organik hayvancılık için örnek olacak niteliktedir. Bu yıl Duru Çiftliği'nden çıkan milli damızlık danamız ile gurur duyduk. Ayrıca Karaman'da Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası'nı alan ilk işletme olmak da bizim için çok önemliydi. Çok az işletmenin alabildiği sertifika için tüm koşulları gerçekleştirdik. Halkımızın sağlığı bizim için her zaman öncelikli" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
2 Yorum