Eğitim Diplomasisinin Kalbi İstanbul’da Atacak

Eğitim Diplomasisinin Kalbi İstanbul’da Atacak

EURAS öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) 22 Mart’ta Lütfi Kırdar’da başlıyor...

Avrasya Üniversiteler Birliğinin (Eurasian Universities Union - EURAS) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) koordinasyonuyla gerçekleştirdiği, dünyanın en büyük üçüncü eğitim zirvesi olan Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nin (Eurasian Higher Education Summit - EURIE) ikincisi 22-24 Mart 2017 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

52 ülkeden 2 binin üzerinde Rektör, Rektör Yardımcısı, akademisyen ve uluslararası eğitim sektöründen birçok uzman katılacağı, 200 standın yer alacağı fuar ile eş zamanlı 25 panel ve seminere ev sahipliği yapacak olan üç günlük zirvede uluslararasılaşma, işbirlikleri, eğitim politikaları, öğrenci değişim programları ve yükseköğretimde çeşitli fırsatlar görüşülecek ve konuşulacak.

Zirveye EURAS Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın’ın yanı sıra, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal ve Katar Kültür Sanat ve Kültürel Miras Eski Bakanı ve UNESCO Genel Sekreter Adayı Hamad Bin Abdulaziz Al-Kawari de iştirak edecek. Dünyanın en büyük üçüncü yükseköğretim zirvesi olan EURIE 2017’ye ayrıca Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın da teşrifleri öngörülüyor.

Avrasya Üniversiteler Birliği’nin Organizasyon kurulunda yer alan İstanbul Aydın Üniversitesi yöneticilerinden Karamanlı hemşerimiz Selman Arslanbaş’tan edindiğimiz bilgilere göre açılış programı şu şekilde olacak:


09:30   Kayıt ve Karşılama
Çay-kahve İkramı
 
10:00 Açılış Programı Başlangıç, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi/Anadolu Salonu
 
10:00-11:30 Açılış Konuşmaları
Dr. Mustafa Aydın. EURAS Genel Başkanı
Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı
Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Başkan Vekili
Dr. Özdemir Berova, KKTC Milli Eğitim Bakanı
Prof. Dr. Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı                                                                                           
Dr. İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı
 
11:30-11:50 Pleanery Speaker
Hamad Bin Abdulaziz Al-Kawari 
Katar Divanı Özel Danışmanı
Katar Eski Kültür, Sanat ve Kültürel Miras Bakanı
UNESCO Genel Sekreteri Adayı
 
11:50-12:00 Kapanış Gösterisi
Plaket Takdimi
İstanbul Aydın Üniversitesi Kapalıçarşı Defilesi
Uludağ Üniversitesi Halkoyunları Gösterisi

 

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber