Eğitmenlere Mevka Desteği İle Robotik Kodlama Ve Yapay Zeka Eğitimleri Verilecek

Eğitmenlere Mevka Desteği İle Robotik Kodlama Ve Yapay Zeka Eğitimleri Verilecek

Konya'da Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, MEVKA Teknik Destek Programı Kapsamında Robotik ve Yapay Zekâ Eğitmen Eğitimi Projesine Destek Veriyor.

Konya'da Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda TR 52 Konya-Karaman Bölgesi'nde faaliyetlerini sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Teknik Destek Programı çerçevesinde sunulan "Geleceğe Adım: Robotik ve Yapay Zekâ Eğitmen Eğitimi Projesi" destek almaya hak kazandı.

Proje sözleşmesi MEVKA Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar tarafından imzalandı. Proje çerçevesinde, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren eğitmenlere yönelik olarak 10 gün boyunca 70 saatlik temel robotik kodlama ve yapay zeka eğitimleri verilecek.

Ajans olarak imzaladıkları sözleşmelerin ardından projeler ile ilgili açıklamalarda bulunan MEVKA Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı, "Ajans olarak TR-52 Konya-Karaman Bölgesi'nde imalat sanayi odaklı olarak yürüttüğümüz mali destek programlarının yanı sıra yine bölgemizde yer alan paydaşlarımızın kapasitelerinin artırılması ve bölgemizin beşeri sermayesine katkı sunulmasına yönelik eğitim ve araştırma konularını içeren teknik destek projelerine de desteklerimiz sürmektedir. Ajansımız desteği ile verilecek robotik ve yapay zekâ eğitimleri ile de bölgemizdeki eğitimcilerin geleceğin teknoloji alanlarında uzman ve yetkin eğitmenler olmaları hedeflenmektedir. Eğitimcilerin robotik ve yapay zekâ alanlarında güncel bilgi ve becerilerle donanmalarını sağlayarak, öğrencilerin teknoloji çağında başarılı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunulması da yine projemizin hedefleri arasında yer almaktadır. Proje kapsamında eğitmenlere 10 gün boyunca 70 saatlik temel robotik prensipleri, sensör ve motor kontrolü, yapay zekâ temel prensiplerini içeren eğitimler verilecektir. Ayrıca, öğretim materyalleri ve uygulama araçları eğitmenlere sunulacak ve onların öğrencilere etkileşimli ve öğrenmeye teşvik edici dersler planlamalarına yardımcı olacaktır. Eğitmenlerin robotik ve yapay zekâ alanlarında uzmanlaşarak geleceğin teknoloji dünyasındaki değişimlere liderlik etmelerine bu edindikleri tecrübeleri öğrencilere aktarmalarına büyük katkılar sunacak olan proje, bölgedeki eğitim kalitesini artırırken aynı zamanda öğrencilerin mühendislik tabanlı alanlarda ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine de katkıda bulunacaktır. Bölgemizde yer alan gerek özel sektör firmalarımızın ve gerekse de kamu kurumlarımızın ihtiyaç duydukları alanlara yönelik desteğimizin süreceğini ifade ederek hayata geçirilecek olan projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Eğitmenlere Mevka Desteği İle Robotik Kodlama Ve Yapay Zeka Eğitimleri Verilecek

Eğitmenlere Mevka Desteği İle Robotik Kodlama Ve Yapay Zeka Eğitimleri Verilecek

İlgili Haberler

Kaynak:Konya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber