Elma Denilince Akıllara Karaman Gelecek

Elma Denilince Akıllara Karaman Gelecek

MHP Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı; Karaman’ın bugüne kadar yeterli tanıtım ve pazarlama desteği alamadığını, bu eksikliği ortadan kaldırarak elmamızın dünyaya tanıtılacağını belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı:

“Elma üreticisine özellikle depolama, tanıtım ve pazarlama noktasında çok önemli katkılar sağlayacağız. Elma cipsi, elma sirkesi ve elma pekmezi üretim tesisleri kurulmasına destek verecek hatta öncülük edeceğiz.

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı, Türkiye elma üretiminde liderliğe oynayan Karaman’ın bugüne kadar yeterli tanıtım ve pazarlama desteği alamadığını, bu eksikliği ortadan kaldırarak elmamızın dünyaya tanıtılacağını belirtti.

"İlimizde elma üreticileri ve soğuk hava deposu işletmecileri ile bir araya gelerek, elmacılığın problemleri ve yapılması gereken çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunan Başkan Adayı Kalaycı, sadece elma değil, elmadan elde edilen yan ürünlerin üretilmesi ve pazarlanması noktasında da gerekli tüm girişimlerde bulunacaklarını ve yerel yönetim olarak buna öncülük edeceklerini belirterek; Karaman elmasından mamul elma cipsini Türk Hava Yolları başta olmak üzere birçok mecrada ilimizin ve elmamızın tanıtımı için değerlendireceklerini kaydetti.

Elmanın beslenmedeki önemi ve faydalarının daha iyi anlatılabilmesi için etkinlik ve tanıtım faaliyetleri düzenleyeceklerini ve bu sayede elmanın özellikle iç piyasada daha fazla tüketilmesini sağlayacaklarını söyleyen Belediye Başkan Adayı Kalaycı;

“ İlimizde 13 milyon civarında elma ağacı var. 500 bin tondan fazla da elma üretimi var. Karaman ülkemiz genelinde elma ağacı sayısı bakımından ilk sırada yer alırken, elma üretiminde ise ilk üç sıranın içinde yer alıyor. Bu husus gurur verici fakat bir o kadar da düşündürücü. Böyle bir potansiyele sahip olan şehrimizin elmacılık konusunda bugüne kadar gerekli depolama, tanıtım ve pazarlama desteği alamamış olması gerçekten büyük bir kayıp. İnşallah yapacağımız çalışmalarla bu eksiklikleri ortadan kaldıracağız, elmamızı iç ve dış piyasada hak ettiği yere taşıyacağız. Sadece elma üretimi değil, ham maddesi elma olan cips, sirke, pekmez ve elma ekstresi gibi ürünlerin üretilmesini ve yaygınlaşmasına destek vereceğiz, hatta yerel yönetim olarak öncülük edeceğiz.

Örneğin, Malatya üretmiş olduğu kayısıyı küçük ikramlık paketler halinde Türk Hava Yolları başta olmak üzere çok farklı mecralarda dağıtarak tanıtımını yapıyor, PR çalışması gerçekleştiriyor. Biz neden yapmayalım? Bu bir vizyon meselesidir. Bu vizyonu ortaya koyacak çalışmalara hep birlikte imza atacağız.

Allah’ın izni ve hemşehrilerimizin destekleriyle göreve gelir gelmez bu konulara hızlı bir şekilde eğileceğiz. Üreticimizin sorunlarına çözüm bulma noktasında, üretilen elmanın ve yan ürünlerin depolanması, tanıtımı ve pazarlanması konusunda gerekli tüm girişimlerde bulunacağız. Üreticimizle, tüccarımızla, sanayicimizle el ele vereceğiz ve Karaman elmasını önce tüm Türkiye’ye, sonra da dünyaya tanıtacağız.” dedi.

Elma Denilince Akıllara Karaman Gelecek

Elma Denilince Akıllara Karaman Gelecek

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber