Emekliye Bayram Öncesi Ücretsiz Oldu!
Konyaaltı Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin yüzünü güldürecek yeni bir karar aldı. Buna göre, “Emekli Kart” sahibi emekliler, belediyeyle anlaşmalı yerlerden indirimli alışveriş yapabilecek ve Emekli Kahveleri’nde ücretsiz çay içebilecek.
Antalya Konyaaltı Belediyesi, emeklilerin maddi yüküne destek olmak için yeni bir sosyal destek projesini uygulamaya başladı. Buna göre, “Emekli Kart” adı verilen bu uygulamayla, Konyaaltı’nda yaşayan emekliler, belediyeyle anlaşmalı iş yerlerinden indirimli alışveriş imkânına sahip olacak.
Bunun yanı sıra, belediyeye bağlı sosyal tesislerde, özellikle Emekli Kahveleri'nde kartlarını okutarak ücretsiz çay içebilecek. Belediyenin Halkla İlişkiler Birimince konuya ilişkin yapılan açıklamada, kartların dağıtımına yönelik bilgilendirmenin kısa zamanda SMS ile yapılacağı ifade edildi. Söz konusu proje, özellikle düşük emekli maaşıyla geçinmekte zorlanan emeklilerden yoğun ilgi gördü. Bunun yanı sıra pek çok kişi, uygulamadan memnun olduğunu dile getirdi.

EMEKLİ KART İLE ÜCRETSİZ OLACAK
Emekli Asef Kıyıkçı, belediyenin söz konusu adımı karşısında çok sevindiğini ifade ederek, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’a teşekkür etti. Emekli Melehat Demir ise, Emekli Kart ile dışarıda yüksek ücretli hizmetlerden indirimli ya da ücretsiz yararlanabilecek olmanın ekonomik durumları için oldukça sevindiren bir gelişme olduğunu aktardı. Proje, sosyal belediyeciliğin başarılı bir örneği olarak dikkat çekerken, ilçedeki emekliler için maddi ve manevi bakımdan önemli bir destek sağlıyor.
Bu proje, emeklilere maddi destek sağlanmasının yanında, emeklilerin toplumsal hayata daha aktif katılımını da teşvik ediyor. Belediyenin hayata geçirdiği bu uygulamayla, emekliler bütçelerini zorlamadan çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve sosyal alanlarda çok fazla para harcamadan daha fazla vakit geçirme fırsatına sahip olacak.
HABERE YORUM KAT