Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi İkbal, Atso'yu Ziyaret Etti

Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi İkbal, Atso'yu Ziyaret Etti

Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Lalu Muhammed İkbal, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Atılgan'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İkbal, Türkiye ve Endonezya'nın toplam 350 milyonluk bir nüfusa sahip olduğunu ancak bu rakamın ticarete tam olarak yansımadığını söyledi.

İki ülkenin cumhurbaşkanlarının yaptığı görüşme sonrasında 2023 yılında 10 milyar dolarlık bir ticaret hedefi konulduğuna değinen İkbal, bu hedefe ulaşmak için ekonomik anlamda ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Yakın zamanda Endonezya ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması yapılacağını aktaran İkbal, "Önümüzdeki yıl yapılacak anlaşma öncesi hazır olmalıyız. Karşılıklı olarak işbirliğini ve çalışmalarımızı artırmalıyız. Endonezya ticaret ve yatırım olarak çok büyük bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli karşılıklı çıkarların olacağı şekilde değerlendirmek lazım. Antalya iş dünyasının da bu konuda desteğini çok önemli buluyoruz." dedi.

ATSO’nun kendilerine referans olduğunu anlatan İkbal, "ATSO ile bundan sonra yoğun bir işbirliği içinde çalışmayı arzuluyoruz. Pandemi sonrası ilk fırsatta sizlerin belirleyeceği bir heyeti ülkemizde ağırlamak ve yatırım imkanlarımızı yakından tanıtmak isteriz. Antalya ve Endonezya arasındaki ilişkilerimizi üst seviyelere taşımak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız." diye konuştu.

- Antalya'nın tarıma katkısı

Atılgan ise Antalya'nın tarım ve turizmde dünyanın tandığı marka bir şehir olduğunu kaydetti.

Antalya'da, özelikle yaş meyve ve sebzede ülkelerle yarışacak hacimde üretim yapıldığını vurgulayan Atılgan, "Türkiye’nin yaş sebze ve meyve deposuyuz. Dünyanın en önemli örtü altı tarım merkezlerinden birisiyiz. Avakado ve muz gibi ürünlerin üretiminde çok önemli bir markayız. Kesme çiçekte Türkiye'nin ihracatının neredeyse tamamı Antalya'dan yapılmakta. Kısacası Antalya tarımın her alanında oldukça önemli ve lider bir kenti. Bu konudaki tecrübelerimizi sizlerle paylaşmak, ürünlerimizi ve yatırımcılarımızı ülkenizle tanıştırmak isteriz." ifadesini kullandı.

ATSO olarak yakın zamanda Korkuteli bölgesinde bir ihtisas organize sanayi yatırımını da hayata geçireceklerini belirten Atılgan, şöyle konuştu:

"Antalya ekonomisi hergün daha da büyüyen bir ekonomi. Bizler de ATSO olarak bu ekonomimizi yukarıya taşımak için elimizden geldiğince çaba gösteriyoruz. Antalya ve çevresinde çıkarılan mermerlerin ülkemize katma değer sağlayabilmesi için yürüttüğümüz Korkuteli Mermer İhtisas OSB projesi ile yüksek katma değerli ürünler ortaya çıkarma hedefindeyiz. Burada yapacağımız üretimin Endonezya'da da karşılığının olmasını dileriz. Endonezya ile Antalya arasındaki ticaret hacmi potansiyelin çok altında. Bizler güçlü ilişkileri olan ülkeleriz. Bu dostluğumuzu ekonomiye de yansıtmamız gerekiyor. ATSO olarak bu açıdan elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız."

Antalya'nın Türkiye'de İstanbul'un ardından en çok yabancı yatırımcıya sahip olan kent olduğuna dikkati çeken Atılgan, "Bu açıdan Endonezyalı yatırımcıları da Antalya'da görmek istiyoruz. İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi sonrasında en kısa zamanda Endonezya'dan gelecek iş insanlarını kentimizde konuk etmek ve Antalya'nın yatırım imkanlarını aktarmak isteriz." değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaretin sonunda Büyükelçi İkbal'e ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı Antalya tablosu hediye edildi.

Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi İkbal, Atso'yu Ziyaret Etti

Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi İkbal, Atso'yu Ziyaret Etti

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber