Enerji Verimliliği Ve Isı Yalıtımının Önemi Anlatıldı

Enerji Verimliliği Ve Isı Yalıtımının Önemi Anlatıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Enerji Verimliliği Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Binalarda Enerji Verimliliği ve Isı Yalıtımı’ adlı konferans verildi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Enerji Verimliliği Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Binalarda Enerji Verimliliği ve Isı Yalıtımı’ adlı konferans verildi.
Müdür Yollarda Platformu Makine Mühendisi Özgür Kaan Alioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılış konuşmasını KMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selmin Ener Rüşen yaptı. Binalarda enerji verimliliği ve ısı yalıtımının önemli bir konu olduğunu söyleyen Doç. Dr. Rüşen, “Böylesine önemli bir konunun özellikle de soğuk havaların kendini hissettirdiği bu aylarda düzenlenmesinin bize yarar sağlayacağını düşünüyorum. Çok eski bir üniversite değiliz fakat alanımızla ilgili konulara ilgiliyiz. Konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere, katılım gösteren hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederim.” dedi.
Açılış konuşmasının ardından konferansın ilk bölümünde Makine Mühendisi Özgür Kaan Alioğlu bina yalıtımının önemi, bina yalıtımının maliyetleri, ülkemizdeki enerji tüketimi artışı, binalardaki yıllık enerji tüketiminin Avrupa Birliği ülkeleriyle karşılaştırması, binalarda enerji tüketiminin düşürülmesindeki sorumluluklarımız, ısı yalıtımı mevzuatı, ısı yalıtımında maliyet analizi gibi farklı konu başlıklarında anlatımlarda bulundu.
‘Ülkemizde enerji tasarrufu adına sadece ampul değişimi yapılıyor’
Isı yalıtımının sadece dış cephelerde değil tüm bina kabuğunda ele alınması gerektiğini söyleyen Makine Mühendisi Alioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Isı yalıtımı için kullanılan malzemenin çok kalın olması gerekiyor. Binalarda enerji tüketiminin yüzde 80’i ısıtma ve soğutmaya kullanılmaktadır. Ülkemizde enerji tasarrufu adına sadece ampul değişimi yapılıyor. Çılgınlar gibi ampul değiştiriyoruz. Ampuller tabi ki değişsin ama öncelik yalıtımda olmalı. Ülkemizdeki binaların yüzde 75’i halen yalıtımsız. Yalıtım, usta işi değil, mühendis işidir. Devlet yapsın deniyor ama devlet biziz. Mühendis olarak bizim işimiz buna çözüm bulmaktır.”
Konferans, soruların yanıtlanmasının ardından plaket takdimi ile sona erdi.

mdr1.jpgmdr2.jpgmdr4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber