Engelliler Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Engelliler Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

10-16 Mayıs tarihleri arasında tüm Türkiye’de kutlanan Engelliler Haftası çeşitli etkinliklerle Karaman’da da kutlandı.

Toplumda engellilere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak Vali Hakkı Teke Hatıra Ormanında uçurtma şenliği ve piknik programı gerçekleştirildi. 

Programa, Vali Vekili Sayın Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Kenan Ateş, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Topal, okul ve kurum yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. 

Uçurtma şenliğinde öğrenciler öğretmenleri ve velileriyle birlikte uçurtma uçurdular

Aileleriyle birlikte uçurtmalarını gökyüzüne bırakan engelli çocuklar, uçurtma uçurmanın keyfini çıkardı. Gökyüzü uçurtmalar ile renklenirken, tüm engelli çocuklar ve aileleri farklı bir gün yaşamanın keyfini çıkardı. Çalan müzikler eşliğinde oyunlar oynayan çocuklar, daha sonra piknik alanına giderek yemek yedi.

Etkinlikler çerçevesinde Karaman'da 19 engelli, düzenlenen törenle, bir günlüğüne asker olmanın sevincini yaşadı.

Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Program engelli askerlerin birliklerine teslim olma ve askeriyedeki bir günlerini anlatan sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Sinevizyon gösterisinin ardından askerler bayrak ve silah üzerine el koyarak yemin etti.

Sevgi Her Engeli Aşar

Toplumda engellilere karşı farkındalık oluşturabilmek için “4’üncü Sevgi Her Engeli Aşar” yürüyüşü gerçekleştirildi. Atatürk Parkında başlayan yürüyüş, İsmet Paşa Caddesi üzerinden Hatuniye Medresesinde son buldu.

Yürüyüşün ardından Karaman Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezi, Karaman Özel Eğitim Anaokulu ve Karaman Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezinin organize ettiği sergi ziyaret edildi. Öğrencilerin 1 yıl boyunca yaptığı resim, ahşap işleme, takı gibi birçok etkinlik ürünleri sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Yıl boyunca çeşitli etkinlikler ile farklı sanat eserlerini ortaya koyan öğrenciler, kendi eserlerini ortaya koymanın tadına vardılar.

Sergide ziyaretçiler ile öğrencilere tatlı ve pamuk şeker ikram edildi.

icrk-081.jpg

Engelliler Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Engelliler Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber