Erdal Türk, Türk Dil Bayramı ve Anneler günü mesajı

Erdal Türk, Türk Dil Bayramı ve Anneler günü mesajı

Türk, Türkçeye sahip çıkmalıyız

AK Parti Karaman Milletvekili Aday Adayı Erdal Türk, Türkçeyi yaşatmak, tüm varlıklarıyla gelecek nesillere aktarmak ve dile sahip çıkmanın herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi.

Türk, Türk Dil Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türkçenin dünyanın sayılı dillerinden biri olduğunu ve kökenlerinin tarihin çok eski dönemlerine uzandığını kaydetti.

Türkçenin milleti bir arada tutan manevi değerler ve kültürün gelecek kuşaklara aktarılmasına imkan sağlayan en kıymetli hazine olduğunu vurgulayan Türk, şu ifadeleri kullandı;

‘Asırlar boyunca farklı kültürler, medeniyetler ve dillerle etkileşim neticesinde daha da zenginleşen Türkçemiz, günümüzde geniş bir coğrafyaya yayılmış durumdaki ortak maziye sahip olduğumuz diğer halklarla aramızdaki en güçlü bağı oluşturmaktadır. Türkçemiz, temsil ettiği değerler bakımından barışın, sevginin ve hoşgörünün dilidir. Sahip olduğu sözcük varlığıyla, atasözü ve deyimler hazinesiyle dünyanın en zengin dilleri arasında yer alan Türkçemiz ne yazık ki son birkaç yüzyılda geçirmiş olduğu değişimler ve dönüşümler sonucu menfi gelişmelerle karşı karşıya kalmıştır. Söz konusu olumsuzlukların başında da dilimize sirayet eden yabancılaşma tehdidi gelmektedir."

Türk , Dil bayramının önümüzdeki yıllarda, hak ettiği şekilde kutlanması ve uluslararası etkinlerle korunması, geliştirilmesi için çalışmalar yapacağını ifade etti.  Bu vesile ile 741. Karaman Türk Dil Bayramının ülkemize ve dünyaya barış getirmesini temenni ediyorum diye konuştu.

Ayrıca “Cennet annelerin ayaklarının altındadır” hadisi şerifini hatırlatan Erdal Türk, fedakarlığın, şefkatin, iyiliğin ve sevginin kaynağı, eli öpülesi annelerimizin anneler gününü kutluyorum” dedi.
 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber