Erken Teşhis, Tedavinin Başarılı Olması İçin Atılan İlk Ve En Önemli Adımdır

Erken Teşhis, Tedavinin Başarılı Olması İçin Atılan İlk Ve En Önemli Adımdır

'' Erken Teşhis,Hayat Kurtarır ''

Bir halk sağlığı sorunu olan kanser, sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer almakta, öldürücülüğüyle beraber tedavisindeki yüksek maliyet nedeniyle de iş gücü ve ülke ekonomisinde çok ağır kayıplara neden olmaktadır.

Sağlık Bakanlığımız bünyesinde hizmet veren pek çok sağlık kuruluşu tarafından, halkımızın kanser konusunda farkındalığını artırmak, kanser hakkında sağlık okuryazarlığını sağlamak ve davranış değişikliği oluşturmak amacıyla, halk eğitimleri ve toplum tabanlı kanser taramaları yapılmaktadır.

05.11.2018 tarihinde Kanser Birimi koordinasyonunda Dereköy de, Sayın Valimizin kıymetli eşi Zehra Meral Hanımefendi’nin de katılımıyla kanser (meme, rahim ağzı, kolon), kendi kendine meme muayenesi ve kanser taramaları hakkında, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İnanç İkbal Çolakoğlu tarafından eğitim yapılmış, KETEM çantası ve çeşitli broşürler dağıtılmıştır.Destekleri dolayısıyla Dereköy Muhtarı Şaban Cingil Bey’e, yoğun ilgi ve katılımları nedeniyle köy halkımıza teşekkür ederiz.

Kanserden korunmak için farkında olmak yetmez, ertelemeyin, harekete geçin! Meme kanserine karşı; 40-69 yaş aralığındaki kadınlarımızı mamografi çekimine, Rahim ağzı kanserine karşı; 30-65 yaş aralığındaki kadınlarımızı HPV numunesi vermeye ve 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkeklerimizi GGK (Gaitada Gizli Kan) taramalarını yaptırmaları için KETEM’e davet ediyoruz.

Erken Teşhis, Tedavinin Başarılı Olması İçin Atılan İlk Ve En Önemli Adı

Erken Teşhis, Tedavinin Başarılı Olması İçin Atılan İlk Ve En Önemli Adı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber