Ermenek MYO'da Mezuniyet Heyecanı

Ermenek MYO'da Mezuniyet Heyecanı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ermenek Meslek Yüksekokulunda mezuniyet sevinci yaşandı.

Yüksekokul Konferans Salonunda düzenlenen törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Ermenek Kaymakamı Tahir Yılmaz, Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, Ermenek Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ömer Çeçen, Hayırsever İşadamı Hasan Kalan, üniversite personeli, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

"Birbirinden değerli anılar biriktirerek vedalaşıyoruz"

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından "Türkçe Var Olmazsa" isimli şiirin seslendirilmesiyle başlayan törende ilk olarak dereceye giren öğrencilere Kaymakam Yılmaz, Belediye Başkanı Zorlu ve Rektör Akgül tarafından plaket ve diplomaları verildi.

Ardından mezunlar adına bir konuşma yapan Yüksekokul birincisi Muhammed Enes Temizkalp, öncelikle ailesine teşekkür ederek "Beni yetiştirip bu günlere getiren, hayatım boyunca beni destekleyen, hep arkamda duran, bana yol gösteren, benim için çok değerli olan annem ve babam ellerinizden öperim, bana verdiğiniz emekleri karşılıksız bırakmamanın mutluluğu içerisindeyim." dedi.

Sonrasında arkadaşlarına hitap eden Temizkalp şunları dile getirdi: "Sevgili arkadaşlarım, iki yıl boyunca paylaştığımız okul günlerinin sonuna geldik. Okulun bitmesine sevinirken birbirimizden ayrılacağımız için de derin bir üzüntü yaşıyoruz. Okulda yaptığımız çalışmaları, paylaştıklarımızı ve tüm güzellikleri anılarımız arasında en değerli yere koyarak birbirimize veda edeceğiz. Bu vedadan sonra geleceğimizin bir başka aşamasına başlangıç yapacağız. Bu güzel bitişin yeni güzelliklere başlangıç olmasını diliyorum. Ermenek'te sizlerle birlikte yaşamak, sizlerle yan yana olmak büyük keyifti. Hepinizin yolu açık olsun, her şey gönlünüzce olsun."

Konuşmasının ardından yaş kütüğüne ismini çakan Yüksekokul birincisi Temizkalp'e Ermenekli Hayırsever İş Adamı Hasan Kalan da çiçek takdim ederek başarılarının devamını diledi.

"Değişimlerle birlikte gelişmeliyiz"

Tören protokol konuşmalarıyla devam etti. Ermenek Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ömer Çeçen konuşmasında eğitim ve öğrenmenin sürekliliğine, değişimlerin ve teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Dünyadaki değişim ve teknolojik gelişimler her mesleğin içeriğinde ve uygulanmasında önemli değişiklikler getiriyor. Okullarımızdan aldığımız bilgilerle kalmadan, her meslek sahibi kendini sürekli güncellemelidir." dedi. Çeçen, öğrencilerin okuma azminin veliler tarafından göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek "Öğrencilerimizin bugünkü gururu ve mutluluğunu anne babalarımızın hak ettiğine

inanıyorum. Bu vesile ile bu yolda gayret gösteren kıymetli meslektaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma ve öğrenci arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik eder, sağlıklı ve huzurlu hayat geçirmesini dilerim." diyerek sözlerini tamamladı.

"Hayatta zaman zaman şanslar önemli olsa da en önemli husus çalışmaktır"

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül ise "Ben öncelikle mezunlarımızı eğitim-öğretimleri süresince gösterdikleri azim ve başarı nedeniyle tebrik ediyor, kendilerine bundan sonrası için yol açıklığı diliyorum. Sonrasında onları yetiştiren öğretim elemanlarımızı özverili çalışmaları ve örnek karakterleri nedeniyle kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum." dedi.

Rektör Akgül konuşmasının devamında şunları dile getirdi: "Unutmayın ki hayat, geri dönüşü olmayan ve aynı şeyleri aynı koşullarda tekrar ettirmeyen uzun bir yolculuktur. Bu yolculuğu başarılı ve alnı ak bir şekilde tamamlamak için her birimize büyük bir sorumluluk düşüyor. Hayatta zaman zaman şanslar önemli olsa da yaşantımızı belirleyecek en önemli husus çalışmak ve en iyisine ulaşmak için çaba göstermektir. Gayretimizi bırakmadığımızda, inandığımız şeylerden vazgeçmediğimizde, duruşumuzu bozmadan yeniliklere ayak uydurduğumuzda, her daim öğrenmeye ve kendimizi geliştirmeye açık olduğumuzda üstün başarıların bizimle olacağına inancım tamdır. O yüzden kıymetli öğrencilerimiz; hiç bir zaman ümitsizliğe kapılmayın, çaresizlik duygusuna teslim olmayın, kendinize güvenin, adım atmaktan çekinmeyin, kendinizi kendi hayatınızın kahramanı olarak tahayyül etmekten korkmayın ve inanmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyin. Çünkü inanmak sizin en büyük motivasyon kaynağınız olacaktır. "

"Yolunuz ve bahtınız açık olsun"

Rekör Akgül öğrencilere eğitim-öğretimlerine hayat boyu devam etmelerini ve bir lisans programını tamamlamalarını, ayrıca yeni bölüm ve programlarla yeteneklerini çeşitlendirmelerini ve en az bir yabancı dil öğrenmelerini tavsiye ederek "Böyle yaptığınız takdirde yeni dünyaların ve çok farklı iş sektörlerinin önünüzde açıldığını göreceksiniz. Ben her birinizin hayat yolunda üstün başarılar elde edeceğinize, mutlu ailelerin temelini atacağınıza, varlığınız ve gayretlerinizle kendinize ve ülkemize güzellikler getireceğinize tüm kalbimle inanıyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun." dedi.

Törende mezunlara öğretim elemanları tarafından diplomalarının verilmesinin ardından öğrenciler hep birlikte mezuniyet andı okudu. Mezuniyet pastasının kesilmesiyle birlikte keplerin havaya fırlatılmasıyla mezuniyet töreni sona erdi.

Ermenek MYO'da Mezuniyet Heyecanı

Ermenek MYO'da Mezuniyet Heyecanı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber