Ermenek'te 19 Mayıs Düzenlenen Törenle Kutlandı

Ermenek'te 19 Mayıs Düzenlenen Törenle Kutlandı

​ Ermenek'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkulu bir şekilde kutlandı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. program daha sonra şiirler okunarak ve çeşitli gösterilerle devam etti. 

Belediye Başkanı Uğur Sözkesen şunları söyledi;

"Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Gençliğine armağan ettiği bu özel günü kutlamanın coşkusu ve gururu içerisindeyiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkıp, bağımsızlık mücadelesini başlatmış, Türk Milletinin kurtuluş meşalesini yakmıştır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'da başlattığı bu mücadele, kadın, erkek, yaşlı, çocuk tüm vatandaşların azmi ve inancı ile Türk Milleti için tarihi bir dönüm noktası olmuştur.


19 Mayıs Türkiye Cumhuriyetinin gençlerin omuzlarında yükseleceğinin ifadesidir. Geçmişini unutmayan, çalışkan, azimli, vatan, millet aşkı ile dolu, inançlı bir gençlik yetiştirmekte bizim en büyük görevlerimizden biridir.

Bu duygularla, başta büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, bu özel ve gurur kaynağı bayramımızı kutluyorum"dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber