Ermenek'te Yeni Bir Mağara Keşfedildi

Ermenek'te Yeni Bir Mağara Keşfedildi

Ali Rıza Etci, Ali Bayındır, Ömer Battır ve Mustafa Dereli dört kişi doğa yürüyüşü sırasında yeni bir mağara keşfetti.

Ali Rıza Etci ( İlhami Etci)’den edinilen bilgiye göre Mağaranın giriş bölümü 15 metre uzunluğunda ve 10 metre yüksekliğinde. 20 derecelik bir eğime sahip olan mağara girişi tabanı yaklaşık 40 metre uzunluğunda, pudra kıvamında gri topraktan oluşuyor. İlerledikçe 40 derecelik bir eğim ile devam eden galerinin eni 5 metreye kadar düşüyor. Mağara tavanı içerde en düşük 5, en yüksek 10 metre. İçerde eni 60 cm boyu ise 3 metreyi bulan dikitler, şelaleyi andıran travertenler bulunmakta. Mağaranın keşfini yapanları Belediye Başkanı Uğur Sözkesen makamında ağırladı.

Mağaranın damlataş mağarasından daha büyük olduğunu, gerekli yerlere başvurarak mağarayı tescilleteceklerini, Turizme açılması için gerekli işlemleri başlatacaklarını söyledi. Mağarayı keşfedenlere Ermenek ile ilgili kitaplar ve altın hediyesi takdim eden Belediye Başkanı, ilçe turizmine sağladıkları katkıdan dolayı teşekkür etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber