Esenyurt Belediyesi 20. Yardım Tırını Hatay’a Gönderdi

Esenyurt Belediyesi 20. Yardım Tırını Hatay’a Gönderdi

Esenyurt Belediyesi'nin deprem bölgesi için başlattığı kampanya çerçevesinde toplanan yardımlar bölgeye gönderilerek depremzedelere ulaştırılıyor.

Esenyurt Belediyesi'nin deprem bölgesi için başlattığı kampanya çerçevesinde toplanan yardımlar bölgeye gönderilerek depremzedelere ulaştırılıyor.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin ilk gününden beri bölgeye desteklerini sürdüren Esenyurt Belediyesi, yardımların bulunduğu 20. Tırı da Hatay'a gönderdi. Başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde vatandaşlar tarafından getirilen yardımların deprem bölgesine sevkiyatı yapılırken, giden tırdaki malzemeler de afetzedelere ulaştırılıyor. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren toplanan ısıtıcı, battaniye, bebek bezi, giyim, çadır, yatak ve gıda malzemelerinin bulunduğu tırların yanı sıra bölgeye hijyen malzemeleri, konteyner duş ve tuvaletler de gönderildi. Ekipler, tırlarla gelen yardımları Hatay'ın köylerini de tek tek gezerek afetten etkilenen vatandaşlara dağıtıyor.

"Onların yanındayız"

Yardımların bundan sonraki süreçte de gönderilmeye devam edeceğini söyleyen Esenyurt Belediyesi Yerel Hizmetler Müdür Vekili Murat Boduroğlu, "Depremin ilk anından itibaren Esenyurt Belediyesi olarak 7'den 70'e kenetlendik. Bugün yirminci tırımızı depremzedelerimize gönderiyoruz. Ekiplerimiz orada bu yardımları karşılayıp köy köy dağıtıyor. Yirminci tırımızın üçü banyo ve hijyen malzemeleri olarak gönderildi. Bundan sonra da göndermeye devam edeceğiz. Deprem bölgesinde ve deprem bölgesinden ilçemize gelen depremzede vatandaşlarımıza da yardımlarımız devam ediyor. Dün olduğu gibi bugün de onların yanındayız, yarın da yanlarında olacağız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber