Eski Bakan Eroğlu'nun Karaman Mesaisi

Eski Bakan Eroğlu'nun Karaman Mesaisi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin akademik yılı açılış için Karaman'da bulunan eski Bakan Eroğlu, tören sonrasında Karaman Valiliği'ne ziyaret gerçekleştirdi.

KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın yanı sıra Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Osman Yılmaz, Vali Yardımcıları Oğuz Şenlik, Mehmet Özmen ile akademik personel katıldı.

Halk oyunları gösterileri ve KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak’ın açılış konuşmasıyla başlayan programın devamında Orman ve Su İşleri eski bakanı Eroğlu, "Türkçemiz Üzerine Düşünceler, Karaman Çevre Yatırımları" konusunda akademik personele yönelik ilk dersini verdi.

Tören, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin akademik gelişime katkı sağlayan akademik personele profesörlük ve doçentlik beratlarının verilmesiyle sona erdi.

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Mehmet Alpaslan Işık’ı makamında ziyaret etti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin akademik yılı açılış için ilimizde bulunan eski Bakan Eroğlu, tören sonrasında Vali Işık’ı makamında ziyaret etti.  Ziyarette, Valilik Şeref Defterini imzalayan eski Bakan Eroğlu’na ziyaretin anısına, Vali Işık tarafından Türk dilinin başkentini simgeleyen plaket takdim edildi.

KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonu'ndaki programda "Türkçemiz üzerine düşünceler ve Karaman çevre yatırımları" konulu ilk dersi veren Eroğlu, Türkçenin başkentinde olmaktan çok mutlu olduğunu, Karamanoğlu Mehmet Bey'in önemli bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Karamanoğlu Mehmet Bey'i hayırla, şükranla ve minnetle yad ettiğini ifade eden Eroğlu, "Tarihte onun büründüğü vizyon Türkçemizin kazanılmasına vesile olmuştur. Bizim milletimiz çok büyük bir millet. Türkçemiz de dünyanın en zengin dillerinden birisi. Türkçemize sahip çıkmak, yaşatmak gerekiyor. Maalesef Türkçemiz tehdit altında. Bir lisan kaybolursa millet ortadan kalkar. Dolayısıyla lisanımıza, Türkçemize tam anlamıyla sahip çıkmalıyız. Dilin sahip çıkmayan koruyamayan zenginleştiremeyen milletler kökten kuruyan ağaçlar gibi esen rüzgarlarla yıkılmaya mahkumdur." diye konuştu.

Türkçenin bazı yabancı kelimelerin istilası altında olduğunu dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Dilimize yoğun bir şekilde baskı ve suiistimaller var. Biz büyük bir milletiz. Orta Asya'dan gelmişiz. Yapılmak istenen birinci ihanet Orta Asya Türklüğü ile Anadolu arasındaki bağı kopartmak. Azerbaycan dışındaki Türki devletleri ile tercüman kullanmadan anlaşabilmek mümkün mü? Bu gerçekten bir ihanettir. Neticede biz tek milletiz. Çok devletiz ama tek milletiz. İkinci ihanet nesiller arasında bağları koparmak istediler. Torun dedesini anlamasın şeklinde bir çalışma yapıldı. Bir hususta dinimizle ilgili bağları kopartmak istediler. Pek çok dini kelimeler atılıp yerine uyduruk kelimeler getiriliyor. Buna da dikkat etmek gerekiyor."

- "Türkiye Cumhuriyeti dünyada küresel bir güç olacak"

Amaçlarının gelecek nesillere çok daha iyi bir Türkiye bırakmak olduğunun altını çizen Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hepimizin gayesinin bu olması lazım. Güçlü bir Türkiye. Hedefler çok önemli. Hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinir. Biz büyük milletiz. 2023, 2053, 2071 yılında inşallah Türkiye Cumhuriyeti dünyada küresel bir güç olacak. Buna yürekten inanıyorum. Baktığımız açı bu. Buna herkes inansın. Biz göremeyeceğiz belki ama yeni doğan çocuklar torunlarımız bunu görecektir. Buraya tarihe not düşüyorum. Türkiye geleceğin en parlak devletlerinden biri olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz bozulmasın. Bir de güçlü olalım. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane kuralı güçlü olmaktır."

Eroğlu, konuşmasının devamında Karaman'a yapılan ve yapımı devam eden projeleri anlattı.

Eroğlu öğrenci, öğretim üyeleri ve çalışanlarına yeni akademik yılda başarı dileklerini sunarak sözlerini tamamladı.

2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni’nin sonunda Rektör Prof. Namık Ak, Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na günün anısına Üniversite adına hediye takdiminde bulundu.

 

dsc-3683.jpg

dsc-3716.jpg

dsc-3720.jpg

dsc-3728.jpg

dsc-3738.jpg

dsc-3761.jpg

dsc-3787.jpg

dsc-3783.jpg

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber