Eskişehir'de Hırsızlar Mavi Kapaklara Dadandı

Eskişehir'de Hırsızlar Mavi Kapaklara Dadandı

Engelliler İçin Toplanan Kapakları Çaldığı İddia Edilen Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Eskişehir'de engellilere yardım için toplanan 30 çuvaldaki yaklaşık 160 kilogram mavi plastik kapağı çaldığı öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya 7 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Irak uyruklu Mohammed Tahreer A. (20) katılmadı. Kapakları toplayan Halit Aydoğan (74) ile üniversite öğrencisi torunu Melike Sarıtaş ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Mahkeme hakimi, savunması alınamayan sanığın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Duruşma ertelendi.

"Tek istediğimiz gerekli cezayı alması"

Melike Sarıtaş, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, hırsızlık şüphelisinin gerekli cezayı almasını istediklerini söyledi.

Plastik kapaklarla engellilere tekerlekli sandalye temin ettiklerini belirten Sarıtaş, şunları dile getirdi:

"Normalde hırsızlığın her türlüsü suçtur ama bizimki hem bir çevre olayı hem engellilere yardımcı oluyoruz hem insanların özgürlüğüne katkı sağlıyoruz. Bu, bir yandan güzel bir ekonomi olayı aslında. Kapakları çalan kişi bulundu. Polislerimiz ve basın mensupları çok ilgilendi. Onlar sayesinde bulundu. Şu anda tek istediğimiz gerekli cezayı alması ve adaletin yerini bulması çünkü bugün benim başıma geldi, yarın başkasının başına gelebilir."

Eskişehir'de 14 Haziran'da engellilere yardım için toplanan 30 çuvaldaki yaklaşık 160 kilogram mavi plastik kapağı çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli Mohammed Tahreer A. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Eskişehir'de Hırsızlar Mavi Kapaklara Dadandı

Kaynak:Eskişehir Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber