Esnaf Ekonomisi Korona Virüs Sebebiyle Bitmek Üzere!

Esnaf Ekonomisi Korona Virüs Sebebiyle Bitmek Üzere!

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver açıklanan ekonomi paketinde esnafın istismar edildiğini söyledi

Yeni Dünya düzenine sebep olacağı söylenen Korona Virüs Türkiye'de ekonomik anlamda çok şeyi değiştireceğe benziyor.

Vatandaşın tedbirler kapsamında evlerine kapanmasıyla esnafın ticareti adeta bitme noktasına geldi. Açıklanan ekonomik paketler ise esnaftan ziyade farklı sermaye kesimlerini mutlu etti.

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver sosyal medya hesabından esnafa destek olacağı ifade edilen paketle ilgili eksikliklere tepki gösterdi. "Esnaf Kardeşlerimiz Böyle İstismar Ediliyor" başlıklı paylaşımında;

"Korona virüs salgını nedeniyle zorunlu olarak işyerini kapatan veya işi bozulan esnaflarımız için ne yapıyorsunuz" diye sorsak "ekonomik istikrar kalkanı programı uyguluyoruz" diyecekler. Ama duyurdukları böyle, uyguladıkları bu!..

Duyururken herkese kredi verilecekmiş gibi duyurup hiç bir şarttan bahsetmiyorlar, esnaf bankaya gidince yerine getiremeyeceği şartlarla karşılaşıyor...

Sizin hiç doğru yaptığınız bir işiniz olmayacak mı? Her şeyiniz mi yalan dolan olacak? Zaten yıllardır ekonomik krizle mücadele eden esnaf, bu şartlara sahip olsa neden kredi istesin?

Böyle bir zor dönemde dahi gerçeklerle değil algıyla uğraşıyorsunuz. El insaf diyeceğim de, siz de o da yok ki!.." dedi.

Esnafın zor günlerden geçtiği şu süreçte hükümetin, tabana inerek ticaret erbabının sesini duyup duyamayacağı, özellikle esnafa destek sürecince devlet bankaların kart, hesap vs isimler altından kesintiler yapıp yapmayacağı, rütin sirkülasyonu bozulan vatandaşa vergi ve sgk ödemeleri gibi kalemlerde kolaylık sağlanıp sağlanamayacağı ilerleyen günlerde belli olacak.

a1-005.jpga2-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber