Esogü’de ’digital Green’ Eğitim Aktivitesi Başladı

Esogü’de ’digital Green’ Eğitim Aktivitesi Başladı

Koordinatörlüğünü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof.

Koordinatörlüğünü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Arif Kıvrak'ın yürüttüğü, Erasmus+ KA2 projesi olan "Digital Green" projesinin eğitim aktivitesi "Second Internatinal Digital Green" çalıştayı İtalya, Çekya ve Almanya'nın yanı sıra İzmir'den gelen katılımcılar ile ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

ESOGÜ Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü iş birliği ile 6-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan çalıştayda iklim değişikliği, küresel ısınma ve çevre sorunlarının çözümüne yönelik farkındalık eğitimleri gerçekleştirilecek.

"Temiz bir gelecek hedefiyle başlayan "Digital Green" bir toplum projesi olarak önemli katkılar sunmaktadır"

'Digital Green" projesi koordinatörü Prof. Dr. Arif Kıvrak, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında, "Günümüzde çevre bilinci ve enerji sürdürülebilirliği çok önemlidir. İklim değişikliği tehdidi ve fosil yakıtların sınırlı kaynakları, daha yeşil ve yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ihtiyacı da artırmıştır. AB desteği ile Türkiye Ulusal Ajansı'nın fonlamış olduğu "Digital Green" projesi 4 farklı ülkeden 6 proje ortağı ile çevre ve alternatif enerji kaynakları konusuna odaklanmıştır. Eskişehir'de gerçekleştirilecek olan bu eğitim aktivitesinde temiz enerji, iklim değişikliğinin nedenleri, pil teknolojisi ve geleceği, sera gazlarının azaltılması, biyolojik çeşitlilik gibi konularda uzman bilim insanlarının sunumları gerçekleştirilecektir. Ayrıca tüm katılımcılar Eskişehir'de alan gezilerine katılarak bilgi ve deneyimlerini artıracaklardır. Temiz bir gelecek hedefiyle başlayan "Digital Green" bir toplum projesi olarak önemli katkılar sunmaktadır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber