Estü’lü Tayfun Koçak’a 2 Ödül Birden

Estü’lü Tayfun Koçak’a 2 Ödül Birden

Yüksek lisans ve doktora eğitimini Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde (ESTÜ) lityum iyon piller üzerine yapan Dr. Tayfun Koçak, Sürdürülebilir Akıllı...

Yüksek lisans ve doktora eğitimini Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde (ESTÜ) lityum iyon piller üzerine yapan Dr. Tayfun Koçak, Sürdürülebilir Akıllı Şehirler ve İklim Değişikliğine Dirençli Kentler Yarışması'nda çalışmalarıyla ödül almaya değer görüldü.

Yüksek lisans ve doktora eğitimini Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde lityum iyon piller üzerine yapan Dr. Tayfun Koçak, Teknofest İzmir'in yürütücü olduğu Girişim Yarışması, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğiyle düzenlenen Sürdürülebilir Akıllı Şehirler ve İklim Değişikliğine Dirençli Kentler Yarışması'nda çalışmalarıyla ödül almaya değer görüldü.

Eskişehir Arinkom Kuluçka Merkezi'nde 2021 yılında TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destekleme Programıyla kurduğu Tayko Pil Üretim AŞ ile çevreci ve uzun ömürlü lityum iyon pil üretimine odaklanan Dr. Tayfun Koçak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Teknopark İzmir'in yürütücüsü olduğu İzmir Ticarileşme Ağı ve İnovasyon Merkezi (İzmir NIC) ile İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ortaklığında 13 Şubat Salı günü gerçekleştirilen Girişimcilik Yarışmasında En Dikkat Çekici Teknoloji Ödülüne layık görüldü. Koçak, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve TÜBİTAK iş birliği ile ATSO Antalya Proje Pazarı kapsamında 29 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilen Sürdürülebilir Akıllı Şehirler ve İklim Değişikliğine Dirençli Kentler Yarışmasında ise Birincilik ödülünün sahibi oldu.

Seri üretim için prototip çalışmalarını ESTÜ Lityum İyon Pil Araştırma Laboratuvarında sürdüren Dr. Tayfun Koçak, yarışma sonrası yaptığı açıklamada ESTÜ'ye ve kendisini yetiştiren öğretim üyelerine teşekkür etti.

Estü’lü Tayfun Koçak’a 2 Ödül Birden

Estü’lü Tayfun Koçak’a 2 Ödül Birden

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber