“Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor”

“Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor”

Ülkemizin yeşil dokusunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, onların çevreye duyarlı bir birey olarak yetişmesini sağlamak ve toplumda çevre koruma konusunda farkındalığı artırmak amacıyla Milli Eğitim Ba

İmzalanan protokol çerçevesinde “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” etkinliğinin ilki 6 Kasım 2018 Salı Günü saat 12.30´da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın da Ankara´daki programa iştirakleriyle, 81 ilde eş zamanlı fidan dikim etkinlikleri düzenlenerek çeşitli illerle de telekonferans yoluyla bağlantı kuruldu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, ülkemizin yeşil dokusunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, onların çevreye duyarlı bir birey olarak yetişmesini sağlamak ve toplumda çevre koruma konusunda farkındalığı artırmak amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Orman İşletme Müdürlüğü iş birliği ile "Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor" etkinliğinin gerçekleştirildiğini belirtti.

81 ilde eş zamanlı olarak yürütülen projeyle Karaman’da ilk etapta bin adet sedir fidanı dikildiğine dikkat çeken İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, daha sonra ilimizde öğrenim gören ilk ve ortaokul öğrenci sayısınca 30 bin 310 adet fidan dikileceğini ifade etti. Kuntoğlu, “İmzalanan protokol kapsamında Yeşildere TOKİ karşısı, Karaman Ayrancı 20. kilometre mevkiinde, Valimiz Sayın Fahri Meral, Hanımefendi Zehra Meral ile daire amirleri, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla 81 ilde eş zamanlı olarak fidan dikimini gerçekleştirdik.

Öğrencilerimiz fidanları toprakla buluşturmanın hazzını yaşarken daha yeşil bir Karaman için önemli bir etkinliğe katkıda bulundular.

Bu anlamlı etkinliğe katılarak bizi onurlandıran başta Valimiz Sayın Fahri Meral’e, eşi Hanımefendi Zehra Meral’e, daire amirlerine, okul yöneticilerine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.Program, Karaman Valisi Sayın Fahri Meral, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, protokol üyeleri, idareci, öğretmen ve öğrencilerin fidan dikimi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

“Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor”

“Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber