Fuat Kozluklu’nun Karaman Sorusuna Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Ne Yanıt Verdi?

Fuat Kozluklu’nun Karaman Sorusuna Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Ne Yanıt Verdi?

Karamanlılar Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Karaman yorumunu televizyondan önce bu haber ile öğrenecek.

Duayen gazeteci ve tecrübeli sunucu Fuat Kozluklu, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir program hazırlığında.
Kozluklu’nun programına Kıbrıs İlim Üniversitesi Akademisyenlerinden Prof.Dr. Ata Atun, Kıbrıs’ta beklenen yeni döneme ilişkin mülakat verdi.

Kozluklu’nun Kıbrıs programı ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Prof. Dr. Ata Atun mülakatlarına ilişkin açıklamada bulunan Kıbrıs İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Karamanlı Hemşerimiz Selman Arslanbaş “Kozluklu’yu üniversitemizde ağılamaktan mutluluk duyduk. Değerli hocamız Kıbrıs’ta yeni döneme ilişkin mülakat verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar seçim öncesinde ziyarette bulunmuş okulumuzun imkanlarını yerinde görmüş ve güzel temennileri ile bizleri mutlu etmişti.

Tabi şimdi kendisini Cumhurbaşkanı olarak takip ediyoruz. Benim içinde ayrı bir yere sahip. Sayın Tatar’ın aslen Karaman’dan göç etmiş olması şahsımda tüm Karamanlılar için memnuniyetle karşılanmıştır. Kendisi için fahri bir hemşerilik düşüncemiz var. Bu konuda memleketimiz Karaman’dan değerli yöneticilerimiz ile irtibatlarımızı kuruyoruz. Kıbrıs’ta öğrencilerimizin yetişmesinin yanı sıra KKTC ve Türkiye arasında geçmişten gelen köprülerin iyi ilişkilerle devam etmesi açısından çalışıyoruz” dedi.

Kamera arkasında Fuat Kozluklu’nun “Karamanlılık var mı?” sorusuna Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “Büyüklerimiz o dönemde Konya ve Karaman bölgesinden gelmişler. Ben de Karaman’ı ziyaret etmiştim” cevabı telefon kameralarına yansıyor.

kibris1.jpgkibris2.jpgkibris3.jpgfuat-kozluklu.jpg
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber