Futbolla Başlayan Karamanlı Sporcu  Judoda Madalyalara Uzandı

Futbolla Başlayan Karamanlı Sporcu Judoda Madalyalara Uzandı

Karaman'da 7 yaşındayken seçmelerine katılıp başarılı olduğu kulübün altyapısında futbol oynamak yerine judoyu seçen 18 yaşındaki milli sporcu Enes Uysal (solda), 11 yıllık süreçte 80 madalyayı boynuna taktı.

Karaman'da 7 yaşındayken seçmelerine katılıp başarılı olduğu kulübün altyapısında futbol oynamak yerine judoyu seçen 18 yaşındaki milli sporcu Enes Uysal, 11 yıllık süreçte 80 madalyayı boynuna taktı.  

Küçük yaştan itibaren futboldaki yeteneği dikkati çeken Enes Uysal, ailesinin yönlendirmesiyle 7 yaşında Karaman'da Galatasaray'ın altyapı seçmelerine katıldı.

Seçmelerde başarılı olan Enes, bir süre sonra judo antrenörü Ahmet Ömre Türe'nin tavsiyesi üzerine, futbol yerine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği judo kursuna başladı.

Enes, kursta aldığı eğitimlerin ardından çeşitli yaş kategorilerde, ulusal ve uluslararası şampiyonalarda dereceler elde etti.

Milli judocu Enes Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolda tutunmanın çok zor olduğunu, geleceğinin açık olduğuna inandığı için judo sporunu tercih ettiğini söyledi.

Ailesinin judoya ilk başta sıcak bakmadığını, ancak madalyalar kazandıkça anne ve babasının fikrinin değiştiğini anlatan Enes, "Ailem için önceleri spor ikinci plandaydı. Okuluma öncelik vermemi istiyorlardı. Şu an madalya kazanıyorum, aileme yük olmuyorum. Bu yaşta spor sayesinde kendi ayaklarımın üzerinde durabiliyorum. Hatta şimdi kendileri zorluyorlar, antrenmanlara gönderiyorlar. Judoya hobi olarak başlamıştım, şimdi ise okulum için, hayatımda ileriye dönük taşıyabileceğim şeyler için bu sporu yapıyorum. İlk derecemi judoya başladığım sene aldım. O zamanlar bu başarının ne anlama geldiğini anlayamamıştım. Şu an yeni yeni öğreniyorum. Çok gurur verici bir şey." şeklinde konuştu. 

Futbolla Başlayan Karamanlı Sporcu Judoda Madalyalara Uzandı

Futbolla Başlayan Karamanlı Sporcu Judoda Madalyalara Uzandı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber