Gazeteci Banu Avar KMÜ'de Öğrencilerle Buluştu

Gazeteci Banu Avar KMÜ'de Öğrencilerle Buluştu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Türk Otağı Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Dünya Düzeni’ konulu konferans düzenlendi. Gazeteci Banu Avar’ın konuk olduğu konferansı çok sayıda öğrenci takip etti.

Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmelerle ilgili kısa bir bilgi vererek konferansına başlayan Gazeteci Avar, siyasetçilerin ve küresel güçlerin bahsi geçen konular çerçevesinde yaptıkları açıklamaları öğrencilerle paylaştı.

Avar, ABD’nin Ortadoğu’yu kapsayan bölgede 150 yıllık bir hayali olduğunu belirterek, “ABD, allem edip kallem edip çeşitli şantajlarla istediği terör koridorunu kurmayı amaçlıyor. Türkiye ve çevresindeki kilidi kırarak buradaki zenginliklere sahip olmak istiyor. Oynanan oyun çok tehlikeli bir oyun. Bu konuda milletim adına endişelerim var. Bu yüzden Türkiye hiçbir zaman ABD ile terör konusunda aynı fikirde olamamalı ve ABD’nin oyununa düşmemelidir.” dedi.

Yaşadığımız dönemin Birinci Dünya Savaşı dönemi ile çok büyük benzerlikler gösterdiğini söyleyen Avar konuşmasını şöyle sürdürdü: “ABD ile Batı’nın planı bizi paramparça etmek. Geldiğimiz durum sınırımızı ve içimizi kana buladı. Etnik, mezhepsel, cinsel ayrımlarla toplum kutuplaştırılıyor. Bölgede Osmanlı Devleti’nden hiçbir eser kalmadı. İnşallah vatanımız, milletimiz ve Mehmetçiğimiz bu süreçten en az zararla kurtulabilir. Dünyada savaşın bitmesi bölgedeki insanların ve ülkelerin bir araya gelmesiyle başarılabilir.”

Gazeteci Banu Avar, ülke olarak sıkıntılı süreçlerden geçtiğimizi hatırlatarak, “Toplum olarak geçmişten aldığımız derslerle bugün ne yapmamız gerektiğini iyi bilen bir yapımız var. Gençliğimiz şu anki durumumuzun farkında değil. Bizi ayrıştırmaya çalışanlara inat birbirimizi sevmek zorundayız. Bu memleket ve bu Cumhuriyet bu şekilde kuruldu. Ülkemizin geleceği için dikkatli olmalıyız.” şeklinde konuştu.

Konferans, hediye takdimlerinin ardından sona erdi.

icerik-003.jpg

Gazeteci Banu Avar KMÜ'de Öğrencilerle Buluştu

Gazeteci Banu Avar KMÜ'de Öğrencilerle Buluştu

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber